A cikk a hirdetés után folytatódikBUDAPEST-PÉCS A termelés után szolgáltatási tevékenységét is Magyarországra hozza a német Viessmann csoport, a pécsi 533 millió forintos beruházáshoz a magyar kormány 106 millió forint támogatást biztosít – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette: a beruházással 50 új munkahelyet is létrehoz magasan kvalifikált emberek számára a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek egyik nemzetközileg is vezető gyártója. Michael Weber, a Viessmann üzleti támogató központjának vezetője elmondta, a pécsi szolgáltatóközpontból szerviz-támogatást és tanácsadást nyújtanak először német, majd nemzetközi ügyfeleknek. Beck Andor, a Viessmann Csoport hazai leányvállalata, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 24 éve van jelen a cég Magyarországon, 2007-ben helyezték Dombóvárra a termelés egy részét.

Már csak azt nem tudjuk, hogy délután háromkor ezt akarja-e bejelenteni a városházán Decsi István alpolgármester. Ha igen, akkor azt javasoljuk, az összes pécsi városrészben is jelentsék be, sőt, akár utcánként. Ha így összeadják a pécsiek a bejelentett 50 főket, akkor talán összejön annyi munkahely, amennyire szükség lenne.

FORRÁS: MTI

 

KategóriákMETÁL