PÉCS Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében augusztus 1-jével  személyi és területi változásokat rendelt el – olvasható a Pécsi Egyházmegye honlapján. Az egyházmegyéban hagyományosan mindig augusztustól nevezik ki a papokat, vagy helyezik át őket új szolgálati helyükre. Megvan a kozármisenyi plébános utódja, nem is akárki.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Egészségi állapotukra tekintettel Csősz István kanonokot, c. prépostot, paksi, valamint dr. Keresztes Pál szigetvári plébánost köszönetnyilvánítása mellett nyugállományba helyezte.

Kutas Attila dombóvári plébánost Paksra, dr. Hegedüs János bírósági helynök, tamási plébánost Dombóvárra, Mátyás Imre komlói plébánost Tamásiba, Hamzau Relu bicsérdi plébánost Komlóra, Serban Valentin iregszemcsei plébánost Zombára, Király József plébánost Szigetvárra, Benchea Celestin plébános t Szabadszentkirályra, mons. dr. Cziglányi Zsolt rektort, plébánost Kozármislenybe helyezte plébánosnak. Így tehát van most már hivatalos, végleges kinevezett utódja a korábban, botrányos előzmények után lemondott/lemondatott kozármislenyi plébánosnak, akinek a menesztéséről, és az ügy hátteréről a Szabad Pécs számolt be elsőként. Így az is eldőlt – amit egyébként borítékolni lehetett – , hogy a hívek hiába gyűjtöttek aláírást Karesz atya visszahelyezéséért.

Plébániai kormányzó lesz Rosner Zsolt Abaligeten, Lovász Zsolt káplán Iregszemcsén, Barics Gábriel káplán Bicsérden. Németh Antal zombai plébános Dombóvárra, Balázs Zoltán ny. plébános Paksra kapott kisegítő lelkészi kinevezést.

Így tehát az is biztossá vált, hogy Rosner Zsolt kap új pozíciót az Egyházmegyében, ugyanakkor a korábban nagyon kedvelt, Máriagyűdön sikeres és jó lelkipásztori munkát végző pap egy időre, vélhetően véglegesen immáron biztosan elkerül Máriagyűdről. Őt – nem túlságosan bevett módon – már márciusban váltotta a korábbi beremendi plébános, Keresztes Andor. Rosner Zsolttal kapcsolatosan a hivatalos indoklás úgy szólt, hogy még ezen a nyáron szeretné befejezni a doktori tanulmányait, ezért Pécsre helyezte át a székhelyét, segíti a pécsi pasztorációt, és időnként Kozármislenyben is misézik.

Csicsó János angliai főlelkész megbízatását újabb 3 évvel meghosszabbították viszont. Sas Norbert újmisés a Pécs-Kertvárosi plébániára kapott kápláni kinevezést. Fekete Zoltán diakónus lelkipásztori gyakorlatra Szekszárdra kerül, mellette a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar doktori iskolájában folytat további tanulmányokat.

A szentlászlói plébániát Szigetvárhoz csatolják, oldallagos ellátásra.

 Június 16-ával ugyanakkor ?Bognár Attila Andrást mindennemű papi szolgálattól eltiltották? – írják. Az idén januárban a Duna-parti városban három éves megbízatást kapott mohácsi esperes ügyéről is a Szabad Pécs számolt be.   

Miután a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán mons. dr. Cziglányi Zsolt rektor megbízatása június 30-ával lejár, a főiskola új rektora július 1-jétől dr. Kovács Gusztáv főiskolai tanár lesz.

KategóriákMETÁL