Van hangfelvétel a bombával fenyegetőről, és a rendőrség közzé is tette. Már csak fel kellene ismernie valakinek.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegírtuk, hogy bombariadó miatt meg kellett szakítani Rudán Joe év végi, pécsi koncertjét, így ki kellett üríteni a Kodály Központot szerda este, s kényszerszünetet kellett elrendelni, ami majdnem egy óráig tartott, s az is kérdés volt, hogy egyáltalán lehet-e folytatni az előadást.

A pécsi rendőrök most a lakosság segítségét kérik a december 31-én nyilvánosságra hozott hangfelvételen hallható személy azonosításához. A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A rendőrségre 2021. december 29-én 19 óra 11 perckor a pécsi Köztársaság térről, egy nyilvános telefonfülkéből érkezett a hívás a rendőrség ügyeletére, arról, hogy a Kodály Központban egy bombát helyeztek el.

A Kodály Központban nagyjából ezren voltak, a bejelentést követően a rendőrök kiürítettek az épületet, de a központ átvizsgálása során nem találtak bombát, így a koncert folytatódhatott. Az eljárás során a rendőrök beszerezték a bejelentés hanganyagát.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a hangfelvétel alapján a telefonálót felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 112 központi segélyhívó telefonszámon, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 – 16; p: 8 – 13) a Pécsi Rendőrkapitányságon.

Címkék:
KategóriákMETÁL