PÉCS Helybenhagyta pénteken a Pécsi Törvényszék a Pécsi Járásbíróság februári ítéletét, amiben K. L.-t közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 6 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Emellett egy korábbi – 10 hónap tartamú – szabadságvesztés büntetés végrehajtását is elrendelte a bíróság. Az ítélet szerint 2015 augusztusában az éjjeli órákban egy nő ellátása érdekében egy mentő érkezett az ellátásra szoruló pécsi címére, egy mentőápolóval és a gépkocsivezetővel. A vádlott is ott volt, a ház előtt állt és ittas volt. Odalépett a mentőautóhoz, a kiérkező egység tagjai arra kérték, hogy kísérje az ellátásra szorulót a gépkocsihoz. A vádlott azonban ekkor ?bokszoló állásba helyezte a kezeit?, s kiabálva szidalmazni kezdte a gépkocsiban ülőket. Azt üvöltözte, hogy szálljanak ki, s ha kiszállnak, megveri őket.

via GIPHY

Eközben több ízben a gépkocsiba ütött és rúgott. Végül nagy erővel kinyitotta a gépkocsi jobb első ajtaját. Ekkor azonban hátra esett, valószínűleg azért, mert olyan részeg volt.

A mentősök ezután magukra zárták az ajtót, és rádión rendőri segítséget kértek. A vádlott a rendőrök kiérkezésekor elszaladt a helyszínről, s a közelben elrejtőzött. A mentők csak ezt követően kezdhették meg az ellátásra szoruló nő kezelését. A határozat jogerős.

KategóriákPOP