A Misina Állatvédő Egyesület Pécs-somogyi állatotthonában mutatták be szombaton a Nébih felelős állattartást népszerűsítő programjának, a Szabad a gazdinak az új, ingyenes kiadványát. A kötelező chipeztetés miatt is nőhetett az örökbefogadások száma.

A cikk a hirdetés után folytatódikFogadj örökbe! a címe annak az új, ötezer példányban elkészült, ingyenes kiadványnak, amelyez az Agrárminisztérium alá tartozó Nébih adott ki.

Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium államtitkára és Farkas Tamás, a Misina Állatvédő Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón

Amint azt szombaton délelőtt, a Misina Természet-és Állatvédő Egyesület Pécs-somogyi állatotthonában, sajtótájékoztatón Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elmondta, a Nébih Szabad a gazdi elnevezésű, felelős állattartást népszerűsítő programjának részeként kiadott könyvecskét a magyarországi állatmenhelyek igényelhetik, illetve kapják meg, de ingyenesen letölthető a Nébih Szabad a gazda programjának weboldaláról is. Most ötezer példányt nyomtak, de ha szükséges lesz, akárt újra ugyanennyit kiadnak. A menhelyek a náluk örökbefogadóknak adják majd a kiadványt, egyfajta útmutatóként.

Támogasd a Szabad Pécs működését!

A Misina Állatvédő Egyesület Pécs-somogyi menhelyén már évek óta nem csak örökbefogadni lehet, hanem részt venni számos, az állatokkal és a természetvédelemmel kapcsolatos programon is

Az államtitkár azt mondta, hogy nőtt az örökbefogadott állatok száma. Pontos adatokkal nem szolgált ugyan, de azt kiemelte, hogy az egyik oka ennek az lehet, hogy 2013 óta a menhelyek kötelezően chipeltetve adják örökbe a náluk tartott állatokat.

A Fogadj örökbe! már nem az első ilyen kiadvány, a korábbi címe Kutyakötelesség volt. Az új kötet az örökbefogadás folyamatán kalauzolja végig a jövőbeli kutyatartókat, annak szellemében, hogy a felelős gazdává válás megtanulható. A kiadvány hasznos gyakorlati tanácsokat nyújt azoknak, akik úgy döntenek, hogy otthont és szeretetet biztosítanak egy árva állatnak.

A Misina Állatvédő Egyesület Pécs-somogyi menhelyén már hosszú évek óta nem csupán örökbefogadni lehet, hanem részt venni számos, az állatokkal és a természetvédelemmel kapcsolatos programon is. Van náluk állatsimogató, de lehet egyebek mellett lovagolni, vagy kutyás kiképzésre, érzékenyítő foglalkozásra járni, avagy akár pónik húzta kiskocsin is utazni. A sajtótájékoztató végén ez utóbbit próbálta ki az államtitkár, és a terület egyik országgyűlési képviselője, a Zsigó Róbertet a helyszínen fogadó Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke.

KategóriákPOP