A felszólalások száma és ideje alapján idén is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára maradt a legaktívabb képviselő az Országgyűlés ülésein, míg a szintén fideszes Bíró Márk egyetlen alkalommal sem kért szót. Na de lássuk, mi a helyzet a két végpont között, pontosabban azt, hol helyezkednek el, és mennyire aktívak a baranyai országgyűlési képviselők idén.

A cikk a hirdetés után folytatódikA feladathoz a www.kepviselofigyelo.hu ?t hívtuk segítségül. A megjelölt időszak 2017. január 2-a és június 23-a volt: vagyis, az idei év első fele.

A következő eredményeket kaptuk.

Igazi szószátyárnak tűnik Szakács László (MSZP) és Tóth Bertalan (MSZP) is, mindketten több mint kétszázszor szólaltak fel, és ezzel a 27., illetve 28. helyet szerezték meg.

Őket követi Bánki Erik (Fidesz-KDNP) 122 felszólalással és az 54. hellyel. Aztán nagy szünet, a következő baranyai képviselő a 114. helyen Hoppál Péter (Fidesz-KDNP). Ő már csak 57 alkalommal eresztette ki hangját. Hargitai Jánosnak (Fidesz-KDNP) a 118., Csizi Péternek (Fidesz-KDNP) pedig a 129. helyre volt elég az ötven körüli felszólalásszám.

A sort Tiffán Zsolt (Fidesz-KDNP) zárja mindössze 6 felszólalással. A képviselő ezzel a 189. lett, és épphogy megelőzött olyan klasszis nem-felszólalókat, mint Kövér László (2 felszólalás), Gyurcsány Ferenc (2 felszólalás) vagy épp Lezsák Sándor (5 felszólalás).

Na de, mint tudjuk, “nem szól szám, nem fáj fejem”.

KategóriákPOP