Rádió Orbán Viktor ma reggel elmondta szokásos odamondogatós beszédét a magyaroknak a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Végre rájöttünk, hogy honnan volt mindig olyan ismerős!

A cikk a hirdetés után folytatódikNyilván megint csak sorosozás ment, meg Magyarország nagyobb (értsd: nem fideszes) részének lesorosozása, meg hadüzenetezés. Idézem szó szerint: 

 

Ó, pirsönő morgolosta
Vizelevényeid mint a
többözös rejtjeméh hátán a szederjes gennyekély.
Huss, fohászom száll feléd
kedvelátos zümmögényem!
Abroncskodón körbesarj suhogó pettyeleveddel,
mert szétmarcangolom takonybibircsókjaidat
pacagánycsökömmel, meglásd!

Oké, ez a részlet valójában Prostatikus Vogon Jeltz vogon tisztviselő (a vogonok a lények Galaxis útikalauz stopposokban, akik felrobbantják a Földet, hogy hiperűr-sztrádát építsenek a helyére) verséből van, de tisztára így hangzott, ezek a miniszterelnöki beszédek szinte egy az egyben megegyeznek a vogon költészet remekeivel! Márpedig ahogy a könyvben és a Wikipedián is olvashatjuk:

Magától értetődik, hogy a Vogon költészet (s így Orbán beszédei) a harmadik legrosszabb a világegyetemben. A második legrosszabb Kria Azgótjaié. Amikor az Azgót Költők Nagymestere, Dagályos Morrogh előadta Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poémáját, a hallgatóságból négyen a helyszínen kimúltak belső vérzés következtében, és a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács elnöke is csak úgy menekült meg, hogy lerágta a saját lábát. Morrogh mint jelentették, ?csalódottan értesült? a költemény fogadtatásáról, és Kedvenc Fürdőszobai Gargarizálásaim című, tizenkét kötetes eposzának felolvasására készült, amikor is a saját vastagbele elkeseredett gesztusra szánta el magát az élet és a civilizáció védelmében. Egyenesen keresztülszökkent Morrogh nyakán, és kiszorította agyából a szuszt. A világ legrosszabb költészete megsemmisült alkotójával, a redbridge-i Paul Neil Milne Johnstone-nal együtt amikor a Föld bolygó megsemmisült. A Vogon költészet (s így Orbán beszédei) ezekhez képest enyhe.

via GIPHY

A vogonok két lábon járnak, két karjuk van, végtagjaik tömzsik, egy fejük van, és általában igen hájasak. Zöld, nyálkás bőrük van, magasságuk 3-4 méter és köztudottan nem gonoszak, csupán buták, bürokratikusak és vérszomjasak. Nem kedvelik a stopposokat, és amint megjelenik egy a sárga kitüremkedésekből álló hajójukon, könyörtelenül az Univerzum vákuumába lökik őket, ami természetszerűleg a stoppos halálához vezet.

 

KategóriákPOP