PÉCS ?A maffiaállam egyik kedvezményezett párosa, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei, a Szemerey-fivérek szerezték meg a Pécsi Sörfőzdét? – ezt már korábban írta blogján egyik legújabb, a Pécsi Sörfőzde eladásáról szóló posztjában Berkecz Balázs, pécsi-szigetvári politikus, az Együtt alelnöke. Így a keddre, az ügyben meghirdetett sajtótájékoztatójára menet sem gondoltuk, hogy arról lesz majd szó, hogy végre valahára jó kezekbe került az ország legrégebbi sörfőzdéje, és hogy a gluténmentes sör ötleténél nagyobb dobás nem volt a gombok nélküli mobil kitalálása óta.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem is ért minket meglepetés aztán az elmondottakkal kapcsolatban. De mielőtt leírjuk a sajtótájékoztatón elhangzottakat, előbb idézzük fel, hogy elsőként a Magyar Nemzet írta meg azt a hírt, hogy a Wenckheim-család kezében lévő Ottakringer eladta  veszteségesen üzemelő leányvállalatát, a Pécsi Sörfőzde Zrt.-t. A Szabad Pécs is írt róla elhíresült uncsitesós cikkében. Mégpedig nem is akárkinek adták el, hanem a MAVA Befektetési Kft.-nek, illetve a BanKonzult Commerce Kft.-nek. Előbbi cég Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréé, Szemerey Zoltáné, a másik  a másik cég pedig az ő testvéréém, azaz a szintén Matolcsy-unokatestvér, Szemerey Tamásé.
A két Szemerey azt nyilatkozta, tehát az hivatalos infó: hogy befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek a Pécsi Sörfőzde Zrt.-ben. Majd azt is elmondták, hogy a legfőbb céljuk a vállalat és a márka újrapozicionálása és modernizálása. Például ígértek gluténmentes sört is mint új terméket.

Berkecz Balász kedden a sajtónak azt mondta, hogy jövőre, a remélt kormányváltást követően az Együtt vissza fogja venni azokat a vagyonokat, amelyeket az orbáni érdekkör szerintük jogszerűtlenül, avagy a joggal való visszaéléssel szerzett meg. Ezek közé sorolta a Pécsi Sörgyár Matolcsy-rokonok általi megszerzését is. Azt is megjegyezte, hogy a Szemerey-fivérek azt követően vásároltak be Pécsett, hogy a tudomása szerint nem voltak korábban nagyon sikeres vállalkozók, ezzel leginkább a korábbi fuvarozó cégükre gondolt.

Szerinte a mostani pécsi ügylet is, de több, korábbi eset is bizonyíték arra, hogy ?arcátlan elitépítés? folyik az országban, ?lopott pénzekből, tisztázatlan vagyonosodási körülmények között?, és ami egyértelműen Orbán Viktor érdekeit szolgálja?.

?Mi azt gondoljuk, hogy demokratizálni, igazságot tenni és ebben az egész országban rendet tenni csak úgy lehet majd, hogy a rendszerváltás utáni kárpótláshoz hasonlóan, vagy még annál is határozottabban vissza kell majd venni ezeket a vagyonokat? – közölte.

KategóriákPOP