PÉCS Bűncselekmény felismerésére, elhárítására, koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében bűnösnek találta, és 7 év 7 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt június 29-én egy idős emberre rátámadó és őt kirabló férfit a Pécsi Törvényszék. Az ítélet jogerős.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elítélt 9 évig a közügyeket sem gyakorolhatja a határozat értelmében. A Pécsi Törvényszék ezzel a Pécsi Járásbíróság korábbi, nem jogerős ítéletét hagyta helyben.

Az Sz. K. L.-monogrammú vádlott még tavaly májusban, egy este, Pécsett megpróbálta elvenni az utcán gyalogló, nagyon idős sértett táskáját. Először megpróbálta letépni a későbbi sértett válláról, de úgy nem sikerült elvinni a táskát, ezért a sértettet egy bokor tövébe tolta, majd a földre nyomta, ekkor tudta az idős ember válláról levenni a táskáját, amivel ezt követően elszaladt a helyszínről. A vádlott a táskából 2 darab 10 ezer forintos bankót vett ki, majd a táskát eldobta.

Többen is látták, mi történt, azonnal hívták a rendőrséget, így a vádlottat még menekülés közben elfogták. A pénz viszont addigra már nem volt nála.

KategóriákPOP