PÉCS-SZEGED-DEBRECEN A hazai innovatív klinikai kutatások és a gyógyszerágazat fejlődését segítené az a projekt, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg, és amelyet a Pécsi Tudományegyetem vezet, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Debreceni Egyetemmel konzorciumban. Mindez növeli az orvostudományi kutatások volumenét, az ebből származó nemzetgazdasági és egészségügyi ágazati bevételeket, javítva hazánk versenyképességét és a nemzetközi gyógyszerkutatásokban való részvételét.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kutatási és szervezetfejlesztési projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 3 év alatt összesen 1,5 milliárd forintból, és 2017. június 1-jével indult el.

A három egyetem 36 szakemberének együttes kutatási munkája valósul meg, prof. dr. Kovács L. Gábor szakmai vezetésével,hálózatba szerveződve, kilenc tematikusan kijelölt kutatási téma mentén.

A projekt során megvalósítandó szervezetfejlesztés lehetővé teszi a hazai orvosegyetemek egységes klinikai kutatási hálózatának, együttműködési és fejlesztési modelljének, működési kollaborációjának kialakítását. A konzorciumban szerepet vállaló egyetemek képességet és készséget szereznek innovatív K+F klinikai fejlesztések hatékonyabb és önálló kezdeményezésére. Ezen célok nagyban hozzájárulnak a nemzetközi programokban, így például a Horizont 2020-ban történő sikeres részvételhez, a kutatási teljesítmények nemzetközi szinten láthatóvá tételéhez.

A HECRIN Konzorcium támogatja a kutatói potenciál erősítését a klinikai kutatásokban és annak akkreditált folyamatokon keresztüli átültetését a gyakorlatba.

KategóriákPOP