OLVASÓI LEVÉL – Ha a város úgy menti meg a kézilabdát, ahogy a női kosarat és a focit, akkor megtippelni sem lehet, mi sül ki belőle – írja olvasónk.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Amikor szerda reggel felkeltem, még nem tudtam, hogy mire lefekszem, óriási kövek gördülhetnek majd le rólam, valahonnan szívtájékról. Mert persze ebben a rideg világban senki sem úgy kezd egy napot, hogy kifejezetten számít arra, hogy a számára fontos dolgokat mások nem hagyják veszni hagyni. Sőt, talán még segítenek is, ahol csak tudnak.

Nekem speciel a sport nagyon fontos. És itt a város. Újra. És újra. És, hogy a történet kerek legyen, megint csak újra. Az első alkalom, amikor jött a város, ugye az, amikor Pécs felelősségteljes vezetése megmentette a női kosárlabdát. Azóta is áldjuk mindazok nevét, akik részt vettek a mentőakcióban. A második a sorban a PMFC. Hiszen akárki akármit mond, az NB III.-ban küzdeni a ?legjobb nem feljutó? helyért univerzális értelemben sokkal előrébb való valami, mint az élvonalban hatodik-hetediknek lenni.
Most pedig itt a harmadik mentés, ezt pedig szerintem valószínűleg a 117-es számú Medikopter sokat látott pilótája, Thomas Wächter is csak ámuldozva nézte volna. Mármint mentésszakmailag. Ja. Mielőtt elsikkadna: kézilabda. Pécs. Tegnap megmentették derék városatyáink. Meg persze a vezérigazgató, elnökségi tag, alelnök, olimpiai bajnok Vári Attila.

Nade mitől is? Attól, hogy ha valaki a PSN-ben elkezdi ezt a szép, és nagy hagyományokra visszatekintő sportágat, majd közeledik a felnőttkor küszöbéhez, nehogy véletlenül abba a PVSE-be verekedje be magát, amely az előző szezonban pécsi edzővel, pécsi és fiatal játékosokkal állt helyt a magyar kézilabda második vonalában? Ja, hát így belegondolva nyilván a harmadik ligás, ott is minden bizonnyal pofozógép szerepre kárhoztatott PEAC sokkal többet adhat. Meg persze az is csábító, hogy a jó pécsi játékos játszhat majd a KBSK-ban. És nehogy bárki azt gondolja, hogy bármi bajom lenne a Komlóval. Ellenkezőleg. Az, amit az elmúlt években ott felépítettek, becsülendő, elismerést érdemlő. Ugyanakkor azt hiszem, hogy egy Pécs (azaz a mi) pénzéből fenntartott pécsi cég, amely a pécsi sport utánpótlásáért felel, nem tűzheti ki a zászlajára azt, hogy egy nem pécsi csapatnak termeli az utánpótlást.

Nade… Elragadtattam magam kicsit. Hiszen itt kérem mentés van folyamatban. Viszont, amikor becsukom a szemem és látom magam előtt a 100 nézővel megszentségtelenített Lauber Dezső Sportcsarnok lelátóját egy-egy női kosármeccs közben, amikor arra gondolok, hogy a PMFC hazai találkozóit majd nézhetem Kozármislenyben, és amikor beugrik a legújabb mentés, és még csak megtippelni sem merem, mi sül majd ki belőle, akkor egyetlen dologra tudok gondolni.
Ha Pécs vezetése így tud menteni, akkor Isten óvjon attól minden megsérült, törött lábú, lesoványodott, jobb sorsra érdemes kóbor kutyát, hogy a város nekiálljon állatmentősdit játszani…

Ha meg én szívrohamot kapnék valamelyik ?hivatásos mentő? közelében? Akkor azt hiszem nagy sóhajjal, de nyugodt szívvel várom inkább azt, ami odaát vár. ” K. M.

KategóriákPOP