Több ezer főt foglalkoztató komlói üzem kapott minőségi díjat Komlón. Na jó, majdnem.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzzal nehéz eldicsekedni, ami nincs, szóval, maradnak a kis dolgok, amikből egy grandiózus közleménnyel simán elefántot lehet csinálni a bolhából. Mint például abból, hogy a komlói tésztagyár megkapta a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját. De ne is csigázzuk tovább a kedélyeket, íme, A Közlemény – segítségül kiemeltük az igazán fontos részeket. 

 

“A komlói önkormányzat által alapított tésztagyár nyerte a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját. A közmunkaprogramban létrehozott üzem igazi sikertörténet. Ma már szövetkezeti formában működik, és a versenypiacon értékesíti a termékeit.

A komlói közfoglalkoztatás egyik büszkeségévé vált tésztaüzem mindössze három éves múltra tekint vissza. Az önkormányzat a kezdetektől folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy a város számára hasznos és értékteremtő tevékenységeket is be tudjon vonni a közmunkaprogramokba. Így született meg a különféle mezőgazdasági tevékenységek és a betonelemgyár mellett a tésztagyár ötlete.

Az üzemet egy leromlott állapotú, üres üzlethelyiségből alakították ki, természetesen a közfoglalkoztatottak munkájával. Egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően az önkormányzat beszerezte a tésztagyártáshoz szükséges gépeket, majd 2015-ben asztalra kerülhettek az első komlói gyártású termékek. Kezdetben csak a városi közétkeztetés ellátása volt a cél, de a havi hat tonnás gyártási kapacitásnak köszönhetően hamarosan nagyobb távlatok nyíltak.

Az országos közfoglalkoztatási kiállításokon is többször elismert üzem most egy még rangosabb elismerést, a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját érdemelte ki. A régió legfontosabb mezőgazdasági kiállításának szervezői a kitüntetéssel a példaértékű munka mellett a tészták kiváló minőségét, valamint a ?helyi alapanyagból helyi termék? szellemiségét is jutalmazták.

?Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, ami egy újabb visszajelzés arról, hogy jó úton járunk és érdemes kihozni a maximumot a lehetőségeinkből. Az is nagyon fontos üzenet, hogy a közmunkaprogramok szűkre szabott kereteiből is sikeres kezdeményezések indulhatnak el, ha vannak ötleteink és erőfeszítéseket is teszünk az érdekükben? – büszkélkedett Polics József polgármester.

A tésztagyár jelenleg 10 településre szállít iskolák, idősotthonok és kórházak konyháinak, emellett közel tucatnyi boltban is meg lehet vásárolni a saját márkanév alatt forgalmazott Komlói Tésztát. A piaci terjeszkedés mellett a közelmúltban újabb nagy lépésre került sor: a közfoglalkoztatásból önállósodva Szociális Szövetkezetté alakult át az üzem. A hosszú távú cél természetesen a sikeres és önfenntartó működés.”

 

Az valahogy kimaradt a nagyívű közleményből, hogy a tésztagyárban 5, azaz öt fő dolgozik, már amikor épp nincs leállás, mint most. Mert akkor senki.

 

 

KategóriákPOP