Megkezdődött tegnap a Pécsi Járásbíróságon a pécsi G. I., és ügyéhez köthető másik három vádlott pere. Az ügyészség szerint az első rendű vádlott közel 217 millió forintot csalt ki különböző módszerekkel egy vele szerelmi viszonyt folytató szekszárdi nőtől. G. I. nem ismeri el a vádiratban foglaltakat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádirat szerint az első rendű és másod rendű vádlottak házastársak, a harmad és negyed rendű vádlottak az első rendű vádlott elkötelezettjei voltak.

Az ügyészség álláspontja szerint G. I. 2015. április végén jövedelemmel nem rendelkezett, ezért, miután megismerkedett a sértett nővel, elhatározta, hogy megszerzi a sértett és családja által birtokolt vagyontárgyak egy részét, ehhez segítséget nyújtottak neki vádlott társai. Az első rendű vádlott a sértett magánéleti válságát, megromlott házasságát kihasználva került közeli kapcsolatba a sértettel, aki fokozatosan az uralma alá került először érzelmileg, majd fenyegetések hatására – állítja az ügyészség. Ennek során G. I.  ? társai segítségével – a sértettnek 2015-ben 216 millió 863 ezer forint kárt okozott – áll a vádiratban.

G.I. az ügyészség szerint többször kért különböző nagyságú összegeket a nőtől, aki vagyona egy részét a férfi cégére átruházta.

Az ügyész elmondta, az első rendű vádlott kettős életet élt, együtt volt feleségével, aki az ügy másodrendű vádlottja, és együtt volt a sértettel is, aki Szekszárdról miatta Pécsre költözött, de utóbbival kizárólag azért, hogy tőle vagyontárgyait megszerezze. Az ügyész úgy jellemezte G.I.-t mint akinek kiváló albán, szerb, horvát és németországi kapcsolatai vannak, feltűnően jó anyagi helyzetű, luxusautókkal jár. Ő maga egyébként azt mondta, vállalkozása volt, külföldi üzleti érdekeltségei, havi 300-500 ezer forint bevétele, vagyontárgyak nincsenek a nevén.

Az előzetes letartóztatásban lévő G.I. ellen ezen kívül még két büntetőeljárás folyik, egy itthon, ami már másod fokon van, és egy Németországban, ahol elfogató parancsot adtak ki ellene – ezt a bíró hozta a tárgyalóteremben megjelentek tudomására.

G. I. a vádiratra hosszan válaszolt, pontról pontra próbálva meg cáfolni az elhangzottakat. Elmondta, az ügyészség a ?feltűnően jó anyagi helyzet? hangsúlyozásával azt sugallja, hogy bűncselekményekből tartotta fenn magát, ami nem igaz. Tagadta, hogy azért kezdett viszonyt a nővel, hogy kiforgassa a vagyonából, azt állította, hogy nem is volt tudomása anyagi helyzetéről.

Nem ismerte el azt sem, hogy fenyegette vagy bántalmazta volna a nőt, hangsúlyozta, az ügyészség állításával ellentétben, nem élt kettős életet, feleségével viszonya megromlott, ezért költözött össze a sértettel. G. I. arról is beszélt, hogy nem állt a hatása alatt a nő, akinek állításával ellentétben nem ő akarta rávenni, hogy férjét juttassák börtönbe és szerezzék meg a vagyont, hanem a sértett.

Hangsúlyozta, a nő vagyonának ?kimenekítése? a sértett ötlete volt, ő csak segített neki azzal, hogy céget alapított erre a célra. Nem ejtette és nem tartotta tévedésben a sértettet, jóindulatú volt – mondta.

Szerinte nem ő fenyegette és tartotta nyomás alatt a nőt, hanem annak férje az után, hogy a nő elhagyta és összeköltözött vele.

G. I. hosszan beszélt arról, hogy szerinte miért nem állja meg a helyét az igazságügyi orvosszakértő a sértett által elmondottak élményszerűségét megerősítő álláspontja, és pszichológiai szakkifejezéseket használva kétségbe vonta a sértetten végzett pszichológiai tesztek hitelességét és objektivitását. A bíró meg is jegyezte: láthatólag jól elmélyült a vádlott a témában.

A tárgyalás annyira elhúzódott, hogy a másod-, harmad-, és negyed rendű vádlottakat a bíróság már meg sem tudta hallgatni, a per ősszel folytatódik.

KategóriákMETÁL