Még az orbáni Magyarországon is abszurdnak számít az a történet, amely a Jelen hetilap holnapi lapszámában, egy nagyobb interjú részeként jelenik meg. Legalábbis az írás ajánlójából erre következtetünk. Arról írnak ugyanis, hogy mi is történhetett valójában a pécsi polgármester szemszögéből azon, az Orbán Viktorral folytatott tárgyaláson, amelyre Péterffy Attila is hivatalos volt a Megyei Jogú Városok Szövetségének alelnökeként. A döbbenetesnek ható részlet mindezidáig nem volt ismert.

A cikk a hirdetés után folytatódikElőrebocsátjuk, hogy nem kételkedünk abban, amit a Jelen című hetilap holnap megjelenő számának ajánlójában olvastunk, de annyira abszurdnak és döbbenetesnek hat, hogy úgy fogalmazunk: ha valóban úgy történt a múlt év végi, az Orbán Viktor miniszterelnök és a Megyei Jogú Városok Szövetsége képviselői közti tárgyalás, ahogyan azt a Jelen hetilap új lapszámának ajánlója sejteti, az egészen elképesztő, sőt tulajdonképpen példátlan a legújabbkori magyar demokrácia történetében. Mert más lépték, mint amikor nem is áll valakivel szóba a miniszterelnök, nem vitázik miniszterelnökjelöltekkel, nem kérdezheti a sajtó és így tovább.

A Jelen hetilap Facebook-oldalán nemrég közzétett, a holnap megjelenő (természetesen az újságárusoknál Pécsett is kapható) lapszámot reklámozni hivatott ajánló szerint ugyanis a pécsi polgármestert meghívták ugyan a Karmelita kolostorba a miniszterelnökkel való egyeztetésre, de az érdemi rész előtt Orbán Viktor kikísértette a teremből Péterffy Attilát, méghozzá Rogán Antallal. A fideszes polgármesterek maradhattak.

Ez is kiderül abból az interjúból az ajánló szerint, amely a Jelen idei első számában olvasható holnaptól (csütörtöktől). A Jelen három polgármesterrel beszélgetett a kormányzati elvonások következményeiről. Ők különféle településeket vezetnek (fővárosi kerület, agglomerációs város, megyeszékhely), de mindannyian tragikusnak látják a helyzetet. Pikó András, Budapest VIII. kerületének, Józsefvárosnak a polgármestere szerint a kormány gazdasági polgárháborút indított az ellenzéki szavazók ellen.

Péterffy amúgy eléggé kiakadt a találkozót követően, amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy nem kell iparűzési adót fizetnie a vállalkozások többségének.

Természetesen a Szabad Pécs is megkereste a pécsi önkormányzatot, hogy a pécsi polgármester megerősítse az esetet. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Nem gondoltuk komolyan, hogy Péterffy Attila fideszes

Az élet már csak olyan, hogy produkál érdekes dolgokat, csavarokat. Szilveszter napján a Szabad Pécsen megjelent egy írás, ami arról szólt, hogy Péterffy Attila valójában fideszes polgármester, csak meg kell nézni, hogy 2020-ban hány fideszes politikussal találkozott, tárgyalt, sokszor (látszólag legalábbbis) kifejezetten jó hangulatban. És nyilván a legmagasabb labda az volt, hogy Orbán Viktor is fogadta.

Természetesen az az írás vicc volt, szilveszteri tréfa, ami szokásosnak is nevezhető a magyar sajtóban (például a Dunántúli Napló szilveszteri számaiban is évtizedek óta), tehát nem csak az április elsejei beugratás. Persze mindez abból is ki kellett, hogy derüljön, hogy a cikket Sancho Panza “írta”, a Fake News elnevezésű rovatunkban jelent meg, és nem különben utalt erre a szövegezése és az alaphelyzet képtelensége is. Mindenesetre voltak, akik ezt még így is komolyan vették, most itt, “hivatalosan” is közöljük: csak vicc volt, nem kell komolyan venni.

KategóriákMETÁL