PÉCS-BUDAPEST Világbajnok szeretne lenni a jövő héten Budapesten Kenderesi Tamás, a fiatal pécsi úszótehetség ezt a csütörtökön megjelent Népszavának adott interjúban mondta el. 

A cikk a hirdetés után folytatódikKenderesi amiatt is bizakodó lehet, mert mint elmondta az edzéseken nagyon jó időket úszik, olyan formában van, hogy szerinte van esélye arra, hogy végül a dobogó legfelső fokára állhasson fel a 200 méteres pillangóúszás döntője után.

Olvasóink emléjezhetnek, a riói olimpián a pécsi úszó ebben a számban végül bronzérmet szerzett.

Kenderesi Tamás egyebek mellett még azt mondta, hogy motiváló számára az hogy hazai közönség előtt úszhat, családja is ott lehet a lelátón, és valamiért jó babonaként fogja fel, hogy a Duna Aréna versenymedencéjét gyakorlatilag a világbajnokság előfutamaiban próbálja ki először.

BOMBAFORMÁBAN LEHET

Kenderesi Tamás egy hónappal ezelőt, a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszóverseny-sorozat utolsó állomásán, 200 méter pillangón 1:54.98-at úszva, mintegy másfél másodperccel előzte meg a szám világbajnoki címvédőjét, a célba másodikként becsapó Cseh Lászlót (1:56.39). Kenderesi majdnem két másodpercet vert az egy hónapja bronzérmes dél-afrikai Chad le Clos-ra (1:56.64), aki a 2012-es londoni olimpián aranyérmes lett 200 méteres pillangóúszásban – mint ismert, 2016-ban, Rióban Michael Phelps győzött.

KategóriákMETÁL