Két hét telt el azóta, hogy megjelent lapunkban a pécsi Volvo-gate ügyről szóló kétrészes, feltáró jellegű cikksorozat első írása. Két napra rá a másodikon is túl voltunk. Az első rész fontos megállapítása volt, hogy majdnem egymilliárd forint is lehet az elkövetési érték, vagyis az az összeg, amellyel megkárosíthatták a magyar adófizetőket, és leginkább a pécsi polgárokat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA második részben pedig leírtuk azt, hogy miként hozták-vitték vagy utalták például off-shore cégekhez, külföldre a sápot az együttműködők, akik közt – ha minden igaz – pécsi/baranyai közszereplők is vannnak.

És megírtuk azt is, hogy nyomozás folyik, amiről nem Polt Péterék vagy a hazai rendőri szervek “tehetnek”, hanem az egyik hollandiai bank, amely jelentette az esetet, s az egyik hollandiai ügyészség, amely elkezdett benne nyomozni, nem kis tempóval.

Szóval van egy, majdnem egymilliárdosnak vélt sikkasztási ügy, amiben még nyomoznak is.

Ezek után, mit csinál Pécs polgármestere? Páva Zsolt? Semmit. Hallgat. Csak úgy, mint Hoppál Péter és Csizi Péter. Ők mindannyian kiállhattak volna, és elmondhatták volna, hogy tiltakoznak, maguk csapnak oda Polt Péter asztalára, hogy azonnal tájékoztassák őket, majd rövid időn belül produkáljanak eredményt, jussanak már előre az ügyben, mert az mégiscsak tűrhetetlen, hogy majdnem 15 hónap alatt nincs meg a tettes, nincs eredmény. Sőt, még egyetlen gyanúsított sincs.

Sőt, akár jóval feljebb lévő asztalra is oda lehetett volna csapni. Vagy sajtótájékoztatót összehívni, vagy legalább egy rövid közleményt kiadni, hogy sajnáljuk, hogy ez így megtörténhetett. stb.

Hogy ezzel szemben miért hallgat Páva Zsolt, miért hallgat Csizi és Hoppál? Ezt nem tudjuk. Csak ötleteink vannak. Az egyik ilyen, hogy már tudtak róla. Talán azt is, pontosan kik vehettek részt ebben az egész zűrös ügyben. Mégiscsak ők szavazták meg a 3,5 milliárdos hitelt! Vagy talán mégsem tudtak róla!? Egyáltalán keresték az ügyben a hatóságokat? Érdeklődtek az ügy állásáról? Hát nem nekik lett volna a legelemibb érdekük hajtani az ügyet, hogy mielőbb kiderüljön az igazság? Mindenesetre, a közvéleményt (értsd: a szavazókat!) nehéz lesz meggyőzni az ellekezőjéről. Vagyis arról, hogy mit sem tudtak erről, és most talán csak úgy ledöbbentek, hogy legalább két hétre lefagytak. Ahhoz ugyanis, hogy ezt elhiggyék, és sokan higgyék el ebben a városban, már túl sokáig hallgattak.

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL