Akadt egy kis gond. Mától nincs üzemeltetője a 43 milliárd forintból felépített komplexumnak, és azt sem tudni, ki tölti majd fel vízzel a medencét.

Akadt egy kis gond. Mától nincs üzemeltetője a 43 milliárd forintból felépített komplexumnak, és azt sem tudni, ki tölti majd fel vízzel a medencét.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A hírről a Propeller.hu számolt be a Népszavára hivatkozva.  A cikkek szerint a létesítmény éves fenntartási költsége legalább 1 milliárd forint, ennyi bevételt pedig nehéz kihozni az Arénából.

A portál úgy tudja, hogy a világbajnokság előtt három hónappal pályázatot írtak ki a Duna Aréna üzemeltetésére. A feladatok közé tartozott volna többek között az őrzés-védés mellett a medencék karbantartása és az uszoda fenntartása is. A működtetést azonban a főváros, az úszószövetség, a XIII. kerület és a Nemzeti Sportközpontok (a többi budapesti uszoda fenntartója) sem vállalta.

Frissítés!

A ZOOM.hu információi szerint sikerült megoldást találni az Aréna üzemeltetésére. Legalábbis, egy időre.

A portál információ szerint a Bp 2017 Nonprofit Kft. kötött szerződést az üzemeltetésre. A B-Omega-T Kft. három három és fél hónapra vállalta el a fenntartást a május 12-én megkötött és három nappal később életbe lépő szerződésben. Vagyis augusztus 31-ig megoldott a fenntartás. A B-Omega-T Kft. havi nettó 142 millió forintos ajánlattal nyerte el a megbízást. Ez egy évre majdnem 1,6 milliárd Ft plusz áfa lenne, azonban ebből a 142 milliós összegből nemcsak az Arénát, hanem a vébék alatt működő, a szponzorokat, vendéglátó egységeket magában foglaló FINA Market területét is üzemelteti a vállalkozás – írja a Zoom.

KategóriákPOP