Középiskolás fia iskolájának igazgatóját vádolta hamisan egy baranyai férfi, állítja az ügyészség. A férfi a volt drávapiski alpolgármester, ő gyakorlatilag azt mondja, az ellene felhozott vádakból egy szó sem igaz.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a hatóság szerint középiskolás fia iskolájának igazgatóját vádolta hamisan – írta a Szabad Pécs ebben a cikkben, a vádhatóság közleményére hivatkozva.

Megírtuk: a férfi fia egy baranyai középiskola tanulója volt, aki a 2015/16-os tanévben 11. osztályos volt, de nem volt tanköteles, emiatt – mivel 31 tanórát mulasztott igazolatlanul – az iskola a hatályos jogszabályok alapján megszüntette tanulói jogviszonyát. Az apa ezután tett feljelentést az igazgató ellen, a szerint a diri hamis adatokat szolgáltatott az intézményfenntartó felé, és ezek alapján szüntették meg a fiú jogviszonyát. A rendőrség a közlemény szerint a beszerzett iratok alapján megállapította, hogy az iskola igazgatója törvényesen járt el.

Az ügyészség szerint azzal, hogy az apa hamisan vádolta az iskola igazgatóját a hatóság előtt, megvalósította a hamis vád bűncselekményét, ezért vádat emeltek ellene.

Jelentkezett cikkünk után az apa, akiről kiderült, hogy Illés Attila volt drávapiski külsős alpolgármestere, akiről nemrégiben megírtuk, hogy ő volt az egyik, Alsószentmártonban szervezett Mali Zoltán-ellenes tüntetés szervezője. A férfi lapunknak hosszasan sorolta, hogy szerinte a cikkünkben, így tulajdonképpen az ügyészség közleményében hol vannak a hamis, avagy csúsztatásnak megfelelő állítások. Mint mondta, állításait iratokkal is bizonyítani tudja. Például azt, hogy a fia még tanköteles volt. Nem igaz az sem, állítja Illés, hogy 31 órát mulasztott volna igazolatlanul.

Valóban tett feljelentést az iskola igazgatója ellen, de nem azért mert az igazgató az intézményfenntartó felé, hanem a  rendőrség felé szolgáltatott szerinte valótlan adatokat. Azt is állította, hogy az ügyészségi közleménnyel szemben az igazgató ellen nem folytatott vizsgálatot a rendőrség, ami ellen egyébként ő panasszal is élt. És egyebek mellett tagadta azt is, hogy ő bárkit is hamis vádolt volna, vagy megvalósította volna ezt a bűncselekményét.

A Szabad Pécs megkereste az édesapa levele, illetve helyreigazítási kérelme után a Baranya Megyei Főügyészséget, ahol azt mondták, a közleményükben foglaltakat, és így a vádemeléssel kapcsolatosan elmondottakat is fenntartják továbbra is.

Megjegyezzük, a hamis váddal kapcsolatos ügy még folyamatban van, mindezidáig még nem jogerős, elsőfokú bírósági döntés sem született.

KategóriákPOP