FRISSÍTVE

A cikk a hirdetés után folytatódikPÉCS-BUDAPEST Pécsi siker! Nem hisszük, hogy van bármi köze annak a nem túl régi hírnek, hogy Matolcsy György rokonai vásárolták be magukat a Pécsi Sörfőzdébe, hogy Pécsről érkezik a fővárosi vizes világbajnokság sörbeszállítója, de gyanítjuk, hogy lesznek olvasók, akik majd látnak összefüggést a két ügy között.

Mi viszont örülünk: nagy pécsi gazdasági siker, végre. Nagyon kellett ez! Már csak azért is, mert nem emlékszünk olyanra az elmúlt tíz évből, és igazából korábbról sem, hogy a Pécsi Sörfőzde Budapesten labdába rúgott volna. Nemhogy egy világbajnokságon, de olyan rendezvényeken sem, amik a kanyarban sincsenek ahhoz képest, de mégis jó lett volna egy-egy ilyen lehetőséget megcsípni. Na, de türelem … (Hé, várjunk, csak, türelem?!??) Na, de mi akkor is örülünk.

SZÓVAL JÁR A PACSI: GRATULÁLUNK!

 

(Csütörtökön délután megkerestük a vízes világbajnokságot lebonyolító céget, hogy erősítsék meg nekünk az értesülést, de nem válaszoltak.)

UPDATE: Egyik kedves olvasónk emlékeztetett: a Pécsi Sörfőzdének igenis volt sikere a közelmúltban is a fővárosban, pl. a Nemzeti Vágtán biztiosan lehetett Szalon/Pécsi sörrel szomjat oltani!

 

FRISSÍTÉS Péntek 17.00

A vizes sportok nemzetközi szervezet, a FINA nem említi Pécsi Sört, sem Szalont

Pénteken délután adott ki közleményt a FINA a Pécsi Sörfőzével kapcsolatosan megjelent hírre. Idézzük: ?A 17. FINA Világbajnokság helyszínen a következő sör márkákkal találkozhatnak a látogatók. A balatonfüredi helyszínen Dréher és Pilsner Urquell kapható, a Városligetben Borsodi és Staropramen, a két Funzone területén a Duna Arénánál és a Margitszigeti Atlétikai Centrumnál az Aldiban az üzletház álltal forgalmazott sör márkák kaphatóak”.

Szerk. megjegyzés

A Szabad Pécs csütörtökön kora este, az országban elsőként írta meg, hogy a nemrégiben Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei kezébe került Pécsi Sörfőzde lett a vizes világbajnokség beszállítója. Már csütörtökön napközben megkerestük a vizes világbajnokságot lebonyolító szervezetet, a BP2017 NKFT.- t, hogy erőítsék meg az értesülésünket, miszerint a Pécsi Sörfőzde a világbajnokság hivatalos sörbeszállítója. A mintegy 170 milliárd forintos nemzetközi eseményt lebonyolító szervezet azóta sem válaszolt lapunknak, csupán ezt a fenti közleményt adta ki. Cikkünk megjelenése után voltak, akik azt írták, kizárólagos beszállítói szerződést nyert el a Pécsi Sörfőzde. A mi értesülésünk arról szólt, és szól, mert továbbra is érvényes, hogy a Pécsi Sörfőzde hivatalos sörbeszállító lett.

 

 

FRISSÍTÉS Péntek, 21.00

Szabó Ádám, a Pécsi Sörfőzde marketing tanácsadója,  az Ital Magyarország marketing igazgatója  az Index.hu-nak azt mondta, hogy valóban nincs kizárólagos szerződésük a FINA-val,de a food truckok kézműves sörein kívül csapolni csak a Pécsi termékeit csapolják majd a vb-n.

KategóriákMETÁL