ALÁÍRÁS – Több párt is összefogott, hogy sikerre vigyék Vágó Gábor népszavazási kezdeményezését. Jövő héten indul a kampány.

A cikk a hirdetés után folytatódikA volt LMP-s politikus ma tette közzé Facebook oldalán a hírt, hogy megkapta a választási irodától a népszavazási aláírásgyűjtő íveket. Így jövő héttől indulhat a 120 napos kampány, amely során legalább 100 ezer érvényes aláírás kell gyűjteni ahhoz, hogy a népszavazást írjanak ki a következő kérdésben.

“Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?” 

Az aláírásgyűjtést több párt is támogatja majd, így az MSZP, az LMP – Lehet Más a Politika, a Párbeszéd Magyarországértaz Együtt, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is.

Ha kiírják a népszavazást és sikeres lesz, akkor valamivel több mint 1,5 millió forint lenne a plafon, amennyit valaki egy állami cégnél (például Magyar Posta Zrt., Magyar Villamos Művek Zrt., Főgáz Zrt, Magyar Államvasutak Zrt. stb.) kereshet. 

Vágó Gábor célja a népszavazási kezdeményezéssel a felelőtlen közpénz-szórás korlátozása.

KategóriákPOP