PÉCS?BUDAPEST-LUXEMBURG Külföldi befektetővel erősített a baranyai központú bolthálózat, a Tom Market, értesült a Szabad Pécs. A cél középtávon a jelenlegi bolthálózat megduplázása. Az új többségi tulajdonos magyarországi képviselője, az Oriens, amelynek vezetője Orbán Krisztián, aki több fontos, kritikus, nagy visszhangot kiváltó közéleti-gazdasági írással is felgívta magára a figyelmet az elmúlt tíz évben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA társaság alapító-tulajdonosa, Ágai Tamás által felépített vállalkozásra másfél évvel ezelőtt figyelt fel a luxemburgi központú Danube befektetési alap. Ágai Tamás lapunknak azt mondta, a befektetők képviselői azzal keresték meg, hogy kiváló növekedési lehetőséget látnak a Tom Market által kialakított bolt-koncepcióban. A felek közel egy éven át tárgyaltak, míg a tavalyi év végén sikeresen lezárták az ügyletet. Ágai Tamás az új befektetők megjelenése után is a Tom Market tulajdonosa és elnöke maradt.

A Danube befektető cég Közép-Kelet-Európa szerte fektet be nagy növekedés előtt álló vállalatokba, hogy azok további expanzióját segítse. Korábbi befektetéseik közt szerepelt cseh fémmegmunkáló vállalat, szlovák klinika, vagy éppen egy magyar szoftverfejlesztő cég. A befektető céget Magyarországon az Orbán Krisztián által vezetett Oriens képviseli. Utóbbi cégről először kilenc évvel ezelőtt lehetett szélesebb körben hallani, amikor elkészítették Kilábalás című tanulmányukat a magyar gazdaság fejlesztéséről.

A cég vezetője, Orbán Krisztián több, a magyar elittel foglalkozó írás ? köztük a már annak idején is nagy vihart kavart, s azóta is sokszor idézett, A féltudású magyar elit című cikk – szerzője.

Legutóbbi esszéje Száz év szorongás címmel jelent meg a nagy visszhangot kiváltó, az ország előtt álló legnagyobb feladatokat taglaló Hegymenet című kötetben. Orbán Krisztián rendszeresen ad elő egyetemi és iparági rendezvényeken, számos előadása megtalálható a YouTube videómegosztó platformon.

 

Ma már kilenc megyében több mint száz Tom Market-üzlet van Magyarországon

 

Ágai Tamás elmondta, hogy az új befektetőket azért vonta be, hogy a boltlánc még szervezettebb, modernebb és sikeresebb legyen. A tulajdonosok tervei szerint folytatódik az új Tom Market-boltok nyitása Dél-Dunántúl több településén, a cég központja pedig továbbra is Pécsett marad.

A Tom Market új célja, hogy 4-5 éven belül megduplázzák a lánchoz tartozó kiskereskedelmi egységek számát.

KategóriákMETÁL