PÉCSBÁNYA Ha MOST MÉG (MÁR) nincs is tengere Magyarországnak, attól még miért is ne ünnepelhetnénk hazánkban, mi több Pécsett olyan élőlényeket, amelyek csak a tengerekben és óceánokban élnek: a CÁPÁKAT! Pécsbányán ezt kigondolták, megszervezték, és július 14-re a Cápatudatosági Világnapra be is időzítették! És milyen jól is tették! Jövőre talán már lesz saját tengere is az országnak. Vagy legalább Pécsbányának! KISKÉP!

A cikk a hirdetés után folytatódik?Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Pécsbányai Közösségi Ház egy új kezdeményezését?? – így kezdődött az a meghívó, ami akár éppen arról is szólhatott volna, hogy állatsimogatót szerveznek, vagy az UTÁLT ÉS LENÉZETT, a Haldokló Nyugat szimbólumának is tartható, Brüsszel némi anyagi és pénzbeli segítségével rendbe rakják a művház udvarát! De NEM, nem ez történt, és micsoda szerencse. Merthogy bárki bármit mond is, vagy akárhogyan is köp a földre, ha meghallja a belgák fővárosának nevét, vagy az Európai Unió nevét (tudták, hogy ők vertek ki minket fociban az ?ebén??), azért beláthatja, hogy minden eurócskára nagy szükség van. De ami még annál is jobban kell, az a humor és a kreativitás, és ebben alkottak most nagyot a pécsbányaiak.

Minden, de tényleg minden a cápákról szólt pénteken Pécsbányán, a kultúrházban, aminek a legkisebbek örültek a legjobban

 

Vozár Pál, a Pécsbányai Kulturális Egyesület vezetője szerint náluk most csak tőzsdecápák nem voltak – És higgyék el, ennek most semmi, de tényleg semmi köze nincs Soros Györgyhöz 

 

A meghívó ugyanis így folytatódott: Egyesületünkkel a jövőben szeretnénk pár különleges, a környéken eddig kevés figyelmet kapó világnap alkalmából rendhagyó, vicces témanapokat tartani a Közösségi Házunkban.

Elsőként a július 14-i cápatudatossági világnapról szeretnénk megemlékezni.

Igen, jól hallották, cápák! És egészen biztos az is, hogy nem a szegény elhunyt pécsi  cápával támadt kedve viccelődni senkinek.

 

 

Amint azt ugyanis Vozár Pál, a Pécsbányai Közösségi Házat működtető civil egyesület vezetője elmondta, a Szabad Pécsnek, éppen hétfőtől vonulnak kéthetes szünetre, és a naptárban felfedezték, hogy az utolsó munkanap a Cápataudatosági Világnap is egyben, ezt gondolták kicsit tovább. Például azzal, hogy fődíjat is hirdettek egy olyan vidékra való utazásét, ahol van cápa biztosan.

 

Foto: PIxabay.com/Einfach-Eve

 

Meg kalózok is, az is igaz: egy Karib-tengeri utat – igaz, a fődíj nyertese önköltségen utazhat!!

 

 

Az elsősorban gyerekeknek szervezett rendezvényen aztán volt is minden, ami belefért: legendás cápás filmrészletek vetítése, cápás gyerekjóga foglalkozás, cápás ügyességi vetélkedő, de a cápanap látogatói cápás maszkot, fejdíszt, kiegészítőt, sőt szelfit is készíthettek, s részt vehettek a nagy cápakvízen is.

 

A Csorba Győző Könyvtár jóvoltából pedig az érdeklődők a cápák irodalomban betöltött szerepéről is többet tudhattak meg.

 

Fenti videónkból pedig az is kiderül, hogy készülnek a jövő évre is, amikor már tengere is lesz Magyarországnak, de Pécsbányának mindenképpen!

KategóriákMETÁL