Pécsett is csak széleskörű összefogással lehet rendszerváltás – ezzel a címmel tett ki közleményt Facebook oldalára a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM).

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben nehezményezik, hogy a legutóbbi pécsi tüntetésen az MSZP, a Dk és a Momentum Mozgalom bejelentette, hogy beáll Péterffy Attila mögé, aki független polgármeser-jelötként méretné meg magát az őszi helyhatósági választáson. “Az állampárt jelöltjeivel szemben minden településen a tisztességes magyar emberek teljes összefogására van szükség. Sajnálattal értesültünk róla, hogy a baloldali pártok az egyeztetés eredményét meg sem várva jelentették be saját jelöltjüket Pécsett, ezzel jogos kritikát váltva ki a jobboldali és civil ellenzék körében” – írják.

Úgy vélik, a “Fidesz ellen egy olyan alkalmas jelöltet kell támogasson valamennyi elkötelezett ellenzéki és civil szervezet, aki a fideszes szavazók számára is elfogadható.”

A közleményből az is kiderül, hogy ma lesz egy egyeztetés az MMM, a Jobbik és a pártonkívüli civilek között, ahogy arra korábbi cikkünkben utaltunk is.

“Hangsúlyozottan nem Péterffy Attila személyével, hanem az egyeztetés hiányával vannak fenntartásaink – kérjük a pártonkívüli civilek és a Jobbik helyi képviseletével 2019. január 14-re tervezett egyeztetés eredményét megvárni, ahogy eddig minden más településen is megtették ezt az ellenzéki pártok.” – zárul a Márki-Zay Péter és Mellár Tamás pécsi független országgyűlési képviselő által aláírt közlemény.

Péterffy Attila a Szabad Pécsnek adott interjúban ezt mondta a bejelentését ért kritikákról és arról, hogy Mellár Tamást is meglepte a bejelentés:

“Nagy tisztelője vagyok Mellár Tamásnak, és vele együtt alapítója a Mindenki Pécsért Egyesületnek. Tamás hihetetlen nagy tudású, kitűnő intellektusú, kicsit elméletibb megközelítésű ember, én – az üzleti világból is érkezve – talán jobban hozzá vagyok szokva a váratlan helyzetekhez, a gyors döntésekhez. Ilyennek érzem a 4-i tüntetés előtti helyzetet is. Az élet egyébként engem arra tanított, hogy minél hamarabb teremtünk tiszta, egyértelmű helyzeteket, annál több időnk marad az elképzelésünk megvalósítására. És Pécsett súlyos problémák vannak, úgyhogy nincs elvesztegetnivaló időnk. Azt szeretném, hogy legyen elég ideje, lehetősége a pécsieknek, hogy minél többet tudjanak meg a programomról, a csapatomról és rólam is.”

Fotó: A január 4-ei pécsi tüntetés a Széchenyi téren

KategóriákMETÁL