TILTAKOZÁS – Ingyen osztogatták Pécsett a dinnyét. Azért, hogy bizonyítsák: érdemes érte fizetni.

A cikk a hirdetés után folytatódikAhogy arról tegnap beszámoltunk, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete és a Baranya Megyei Kormányhivatal szervezésében pénteken 9 és 12 óra között Dinnye Promóciós Napot tartanak a Kossuth téren.  A népszerűsítés érdekében ingyenesen lehet kóstolni a minőségi magyar dinnyét, elsősorban azt, amit az Ormánságban termesztenek.

 

A SzabadPécs is a helyszínen járt, ahol elhangzott: szégyenteljesnek és megalázónak tartják, hogy a magyar dinnye piacra lépésének idején a multik 200 forintról 99 forintra vitték le a dinnyék kilónkénti eladási árát. A beszámolókból kiderült, jelenleg az Ormánságban nagyjából 150 hektáron száz család termeszt dinnyét – világszínvonalú technikával – míg korábban ez a szám 6-700, illetve 4-500 volt.

 

A termelők azt szeretnék elérni, hogy a dinnye felvásárlói ára 50 forint plusz áfa legyen kilónként a jelenlegi 25-28 forinthoz képest. Azt is tervezik, hogy eredetmegjelöléssel látják el a dinnyéket, hogy a vásárló mindig tisztában lehessen azzal, ki és hol termelte.

 

 

KategóriákMETÁL