A kormányzati korrupcióra, a milliárdos pécsi hiányra figyelmeztettek a Momentum matricái. Le is tépkedték őket.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzervezett politikai akció volt a Momentum péntek esti pécsi matricázása, pécsi ingyenpénz-osztása és szórólapozása. Mint azt Nemes Balázstól, a Momentum pécsi alapszervezetének elnökétől megtudtuk, szombaton kora reggelre az összes, a pécsi belvárosban kitett, a kormányzati korrupcióra, Pécs sokmilliárdos hiányára és adósságára a figyelmet felhívó matricájukat leszedték ismeretlenek, pedig több mint kétszázat ragasztottak fel az összes ereszcsatornára a Felsőmalom utcában, a lámpaoszlopokra a Király utcában, az Árkád felső buszmegállóiban, a Konzum előtt, és az Irgalmasok útján is.

A fiatal politikus szerint egyértelmű, hogy szisztematikusan szedték le a matricákat ismeretlenek, életszerűtlen, hogy mindegyik eltűnik egyetlen éjszaka alatt. Valaki  szervezetten ?kommandózhatott? utánuk többedmagával, utánuk négyzet alapú fehér papírmaradékok maradtak csak.

Azt már a Szabad Pécs teszi hozzá, vélhetően a Fidesz  pécsi aktivistái voltak azok, akik néhány órán belül a Momentum összes matricáját leszedték szombaton reggelre, vagyis az is ugyanolyan szervezett akció volt, mint a Momentumé, vagyis az egyik világosban, a másik a sötétben történt, képletesen és valójában is. Illetve nagyon reméljük, hogy politikai aktivisták voltak, és nem mondjuk közmunkásokat kértek meg, vagy például a Biokom embereit a matricák eltávolítására. Mert abban az esetben az akár öt-tíz éve tolta különféle gerillamarketing-akciók matricáit is levették volna ezeken a helyszíneken. 

Ingyen pénzt, Csizi Csengőt és a Páva pengőt osztogatott a Momentum Pécs belvárosában pénteken este. Már 100 alapszervezetük van az országban.

KategóriákPOP