MÉDIA – Megvásárolná a Délmagyarországot és a Kisalföldet, valamint a Bors című újságot is jegyző Lapcom Kiadó Zrt.-t az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft. – adta hírül a Magyar Nemzet OnlineUtóbbi cég már előzetes szakhatósági hozzájárulást is kért ahhoz, hogy a tranzakció megvalósulhasson – derül ki a Médiatanács július 25-i ülésének napirendjéből.

A cikk a hirdetés után folytatódikA portál szerint a felvásárlással újabb meghatározó médiatermékek kerülnének kormányközeli tulajdonba. Azt már jó ideje lehetett tudni, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók szeretnék megszerezni a kiadóvállalatot, piaci körökben azonban sokáig inkább Mészáros Lőrincet és Habony Árpádot emlegették potenciális vevőként. A felcsúti polgármester portfóliójába elsősorban a megyei lapok illettek volna (ezek közül 13-at már amúgy is a tulajdonában lévő Mediaworks jegyez), míg a miniszterelnök egyik legfőbb tanácsadójának a kommunikációs célokra elég jól használható, országos elérésű bulvárlapra fájhatott a foga. Az elmúlt hónapokban ugyanakkor piaci körökben már pletykáltak arról, hogy talán versenyjogi okokból, de Andy Vajna, a TV2-t is kézben tartó filmügyi kormánybiztos lehet a befutó. 

Vajna kései feltűnését támasztja alá az is, hogy a Lapcomot az üzletember egy viszonylag új cége kebelezheti be. Az Avalue Befektetési Kft.-t csak áprilisban alapították, ráadásul tevékenységi körei alapján semmi nem utalt arra, hogy a médiapiacon tervezne tevékenykedni – írja a Magyar Nemzet.

 

KategóriákPOP