Szerencsére nem történt tragédia vasárnap este Pécsett, de ehhez kellett, hogy a TEK-esek sikeresen ártalmatlanítsák azt, az információink szerint az ötvenes éveiben járó pécsi nőt, aki vasárnap délután egy tízemeletesben robbantással fenyegetőzött.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az egy ideje már egyedül, korábban a néhai édesanyjával élő nőről szomszédai úgy nyilatkoztak, hogy gyakorlatilag nem lehet vele együtt élni, emiatt többen is a költözésen gondolkodtak. A házban élő egyik férfitól egy ismerősén keresztül szereztünk információt, ő azt mondta, régóta keseríti az életüket, felváltva zajong, ordibál, dörömböl, fenyegetőzik, ami miatt többször el is vitték a lakásából korábban, gyógyszeres kezelésre, de aztán mindig hazatérhetett és hamarosan minden kezdődött elölről.

A szomszédok több fényképfelvételt is készítettek a hölgy lakásának környezetéről, leírták, miket csinál, a fotókat mellékelték, hangfelvételeket is készítettek, de nem tudták elérni, hogy a beteg szomszédot távolítsák el, vagy hosszú távon hatékony kezelést kapjon. Az ő tudomásuk szerint a nő pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt áll, s vélhetően olyankor kezdődnek a rohamok, amikor nem tartja be az orvosi utasításokat.

Vasárnap délután öt óra körül értesítette egy lakó a hatóságokat, hogy erős gázszagot érez az egykori pécsi Magasház közelében álló tízemeletesben. Hamarosan kiderült, hogy ismét a nyolcadik emeleten lévő lakásban egyedül élő nőre kellett gondolni, aki megnyitotta a gáztüzhely csapjait, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, berobbantja a lakást. A tízemeletesben éppen ezért kikapcsolták az áramot és a gázt, illetve kiürítették az épületet és az azzal szomszédos négyemeletest is, és szalagkordont vontak a tízemeletes köré.

Nagyjából este nyolc óra után a TEK is a helyszínre érkezett, mert nem sikerült a nő lelkére beszélni, és elérni, hogy hagyja el a lakását, így a többi lakó sem térhetett vissza órákon keresztül.

A TEK-eseknek végül este tíz óra körül sikerült bejutniuk a lakásba, és ártalmatlanítaniuk a fenyegetőző, zavart nőt, akit aztán nagyjából húsz perccel később hoztak le, majd rendőrautós kísérettel egy mentőautóval szállították el a helyszínről, vélhetően a pszichiátriai klinikára.

Közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás

A vasárnap fél órával éjfél előtt, a Police-hu-n megjelent rövid rendőrségi közlemény így szól:

„A rendőrségre 2023. október 22-én 17 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a József Attila út egyik lakóházában egy nő a lakás felrobbantásával fenyegetőzik. A gázszolgáltató munkatársai a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be. A házat a rendőrök kiürítették, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével bejutottak a lakásba.

A fenyegető nőt intézkedés alá vonták, majd a mentő kórházba vitte. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indult eljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon”.

KategóriákPOP