RACCOON CITY Nagy Márta kapta Pécs város Zsolnay Vilmos-díját a képzőművészet terén elért kimagasló hazai és nemzetközi sikerei, a művészi értékű porcelán- és kerámiatervezés terén végzett sokoldalú alkotói, valamint oktatói tevékenysége elismeréseként, adta hírül a PTE.

A cikk a hirdetés után folytatódikNagy Márta többek között a Hollóházi Porcelángyár, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra tervezője is volt. Talán leglátványosabb munkája az Európai Kulturális Fővárosa projekt keretében épített Tudásközpont lépcsőházának, a Kaptár kerámiaburkolatának a tervezése. Az Univerzumot megelevenítő hatalmas mozaik ma Magyarország legnagyobb beltéri kerámiaburkolata – ráadásul színpompás Zsolnay-porcelánból készült az egész.

A budapesti Magyar Iparművészeti Egyetem Szilikát Tanszékén előbb egyetemi tanársegédként, majd adjunktusként oktatott. Az ezredfordulón a PTE Művészeti Kar Szobrászat Tanszékén volt óraadó, majd docens, 2010-től pedig a PTE Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója, a Kerámiatervezés BA és MA szakának szakvezetője.

Jelentősebb önálló kiállításai voltak Pécsett, Szentendrén, Budapesten, Sopronban, a hollandiai Delfben, Leidenben és Amszterdamban, a belgiumi Brugge-ben, a norvégiai Bergenben, Párizsban, a németországi Höhr-Grenzhausenben, több hazai és nemzetközi szakmai díj birtokosa. 

A legújabb elismeréséhez szívből gratulál a Szabad Pécs szerkesztősége!

KategóriákPOP