Jogerős ítélet született egy hat évvel ezelőtti kaposvári emberölési ügyben. A Pécsi Ítélőtábla  két évvel, 13 év fegyházra enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki 2012 májusában, Kaposvárott megölt egy idős asszonyt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott, egy 57 éves Somogy megyei férfi évek óta ismerte a sértettet nőt, aki az elkövetés idején 72 éves volt, egy ideig bérlőként is lakott nála. A vádlott akkoriban bejelentett munkahellyel nem rendelkezett és alkoholbeteg volt. Anyagi helyzete 2012 májusában elnehezült, tartozásaira hivatkozva főbérlője felszólította, hogy a lakásból költözzön ki június elején.

Erre a férfi egy májusi nap már a délelőtt folyamán betért egy presszóba és italozott, majd kora délután varrnivaló ruhát vitt a sértetthez. A varrási munkák megbeszélését követően hazament, ott átöltözött, majd visszament a sértett lakására, és rátámadt a nőre, akitől pénzt követelt. Ököllel megütötte, majd felkapott egy kést, s három alkalommal is nagy erővel megszúrta. A  z idős hölgy rövid időn belül meghalt. A vádlott ekkor kutatni kezdett a lakásban, pontosan meg nem állapítható összegű készpénzt vett magához, majd távozott. A halott asszonyra a munkából hazaérkező bérlője talált rá, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget. A Pécsi Törvényszék első fokon a vádlottat bűnösnek találta emberölés bűntettében, ezért őt 15 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a vádlottal szemben kiszabott büntet.st – az eljárás elhúzódására is tekintettel – 13 év fegyházra enyhítette.

KategóriákPOP