Az eddig gondoltnál is nagyobb Pécs hiánya és adóssága  Berkecz Balázs szerint – 24 000 000 000 forintocska.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegbízható forrásokra hivatkozott Berkecz Balázs, amikor a Szabad Pécs felhívta az Együtt alelnökét. A pécsi politikus, volt szigetvári főépítész azt mondta, nem nevezheti meg, kitől származik az információ, de biztos a forrás, és pontos az összeg – állította.

Hogy mi tartozik ebbe bele? A válasz szerint a 24 milliárdos összegben már minden benne van, azaz a pécsi önkormányzat működési hiánya és hitelei, így a folyószámlahitel és a különböző lejáratú hitelek összege is, valamint a többségi pécsi városi tulajdonú cégek adósságai is.   

A számunkra legérdekesebb információt a 24 milliárdos hiányról és hitelállományról Berkecz egy keménykedő posztban számolt be, és vont mérleget a Fidesz 8 és fél éve tartó pécsi kormányzásáról. Szerinte ez egy sötét korszak, de egyáltalán nem tanulságok nélküli: a baranyai megyeszékhely csődközelben, ráadásul szinte minden gazdasági mutatóban sereghajtó a megyei jogú városok sorában. 

 

?A balfék fideszes városvezetés mínusz 24 milliárd forinttal (leírom számmal is: 24 000 000 000 Ft) csődközelbe rántotta az egykori kulturális fővárost?

 

Az is kiderül, illetve sejthető, a poszt miért is most született meg, Orbán Viktor pénteki látogatása iis apropót szolgáltathatott:   ?miközben a mindent ellopó Fidesz-maffia fojtogatja Pécset, addig Orbán, a bűnszervezet feje személyesen jön megnézni az általa és hitvány tolvajbandája által előidézett haláltusát?. Szóval kb. ilyenek vannak leírva a mostanság politikai partizán-performanszokban utazó pécsi poltikusnál.

 

Persze, ez egy állítás, bizonyítékot nem mutatott rá a politikus, nem láttunk ilyet, ugyanakkor azt lapunknak is elismerte Páva Zsolt, csak a működési hiány 5 milliárd, csak az önkormányzatnál, és hogy a cégeket is számolva, jóval magasabb összegről van szó. Amúgy viszont azt is mondta, hogy nem kell pánikba esni. Igaz, ezt még inkább már később, a városháza által fizetett, közpénzbnől működő “hírportálon”adott interjújában bizonygatta, aminek megértéséhez azt is tudni kell talán, hogy a lapunknak adott nyilatkozata komoly felháborodásözönt indított el. Erről az optimizmusról egy nemcsak híres, hanem egyben jó film, híres és jó jelenete jut eszünkbe.

Jó szórakozást hozzá!

 

  

KategóriákMETÁL