Az LMP pécsi polgármesterjelöltjét azt követően kérdeztük, hogy leszavazott, “akire köllött”. Szerinte Pécsett óriási botrány volt a héten, nagyobb is mint a Borkai-leak.

A cikk a hirdetés után folytatódikRendkívüli közgyűlés volt Pécsett a héten, amelyen Kóbor József, az LMP pécsi polgármesterjelöltje szerint a haveroknak osztogattak pénzt még a választás előtt. Szerinte ez ugyanolyan, vagy még durvább korrupció, mint amit a győri polgármester ügyében sejteni lehet, és ami miatt az ellenzék az utcára vonult.

Itt nem láthattuk Borkai vagy más hátsófelét, de a korrupció szerinte szinte kézzel fogható. Habár szerinte az még kérdés, hogy jogilag is problémás döntések születtek-e vagy “csak” erkölcsileg, de ezt az új testületnek meg kell majd vizsgálnia.

Kóbortól azt már kamerán kívül kérdeztük, hogy mire számít. Azt mondta, hogy reméli, két képviselőjük is bejut a pécsi közgyűlésbe, de a minimális és talán a reálisabb cél is az, hogy egy mandátumot szereznek. Ehhez egyébként elég lenne szerinte megismételni azt az eredményt, amit Pécsett az LMP tavasszal ért el az EP-választáson (3,6%).

Ha ez sikerül, akkor egyrészt ő ismét városházi képviselő lesz, másrészt azt az egy helyet, amit végül nekik felajánlott a pécsi ellenzéki összefogás, maguk is ki fogják tudni vívni maguknak, közölte.

KategóriákMETÁL