A kínai civilizáció sokéves ismertetéséért, terjesztéséért  Kínában a ?könyvvilág Oscar-díjaként is? emlegetett díjjal tüntették ki Pekingben Bárdi László pécsi Kína- és Kelet-kutatót.

A cikk a hirdetés után folytatódikBárdi László professor emeritus, orientalista,Pécs díszpolgára, a Pécsi Tudományegetem Ázsia Központjának alapítója Pekingben, a kínai Parlementben, a Kínai Népköztársaság alelnökétől, Liu Yandong asszonytól vehette át a Kína Különleges Könyv Díja (Special Book Award of China) kitüntetést augusztus 22-én, értesült a Szabad Pécs. A Kínában ?a könyvvilág Oscar-díjának? is tartott elismerést húsz külföldi vehette át 2017-ben, könyvkiadók, műfordítók, és két író is, utóbbiak közt Bárdi László.

 

Forrás: Bárdi László Facebook/www.news.cn

 

A pécsi orientalista a Facebook-on olvasható bejegyzésében azt írta, Pekingből a hétvégén érkezett haza. Illetve, hogy: ?tudom jól a kínai(?) mondást: kitüntetést soha ne kérj, azzal soha ne kérkedj, azt soha ne viseljed?. És azt sem titkolta el, hogy a kitüntetéssel nem csak a cím és a szobor, hanem pénzjutalom is jár.

A díjátadó ceremónia egyben a pekingi nemzetközi könyvvásár (augusztus 24-27.) megnyitója is volt. A világ második legnagyobb könyvvásárán 89 országból és régióból 2500 kiállító vesz részt, 300 000 kiadványt bemutatva.

Forrás: Bárdi László Facebook

KategóriákPOP