Pontos részletek egyelőre nem ismertek, a rendőrség magától nem adott ki közleményt arról, hogy mi történt csütörtökön este a pécsi Lánc utcában, ahová legalább hat, de az is lehet, hogy még annál is több autóval szálltak ki a rendőrök. Tömegverekedésről beszélnek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi Lánc utcai tömbház a baranyai megyeszékhely egyik leghírhedtebb háza, a Király utcai korzó végén, a történelmi belváros peremén építették néhány évtizede, akkor nyugdjíasházként volt ismert.

Szabad Pécs-olvasói fotó

Jelenleg a tudomásunk szerint mintegy 130 önkormányzati bérlakás van benne, a körülmények a lakásokban egyre rosszabbak és a ház is egyre inkább leromlott állagú. Sőt, rendszeresen érkeznek olyan rendőrségi hírek is, amelyek helyszíne a tömbház maga vagy a környéke, a kisebbek ügyektől a komolyabbakig szinte minden volt már itt az elmúlt években. Ami nyilván nem tesz jót sem a város, sem a környék hírének, és a lehető legrosszabb lehet azoknak a lakóknak, akik tisztességes, béketűrő, szabálykövető emberekként élnek a tömbházban.

Csütörtökön este ismét történt valami, sőt nem mindennapi eset, amit akkor is állíthatunk, ha amúgy nem vagyunk pontosan tisztában azzal jelenleg, hogy mi történt. Ami biztos, hogy lapunknak már tegnap este küldtek olvasók információt, sőt fotókat is arról, hogy elképesztő rendőri készültséggel történik intézkedés a Lánc utcai tömbben vagy környékén. Azt nem tudták megmondani a lapunknak jelzők sem, hogy mi történt, csak hogy este fél kilenc környékén szállták meg a környéket a rendőrök, legalább hat, de inkább több autóval.

Szabad Pécs-olvasói fotó

„A Lánc utca 2. nagyrészt ismert lakóközönsége közt lehetett nézeteltérés, mert a városi rendőrök 5-6 járőrpárja után a készenléti rendőrség is megérkezett, két mentő mellett.” – írta egyik olvasónk.

Lapunk természetesen megkereste a rendőrséget, hogy megtudjuk, mi történhetett pontosan, de ahogyan maguktól mindezidáig nem adtak ki közleményt a történtekről, úgy ma feltett kérdéseinkre sem érkezett egyelőre válasz. Mindemellett lapunk úgy tudja, hogy mentőnek végül nem kellett senkit elszállítani a helyszínről.

FRISSÍTÉS – 11.40 – Közleményt adott ki a rendőrség

A Police.hu-n is megjelent hír szerint (amit elküldtek kérdéseinkre), csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoznak a pécsi rendőrök.

A lírás szerint egy 29 éves siklósi férfi és egy 26 éves pécsi nő keveredett szóváltásba december 6-án 20 óra körül Pécsett, az egyik Lánc utcai ház folyosóján. A vita azért alakult ki, mert a férfi számon kérte a nőt, hogy miért közlekedik azon a folyosón, ha nem lakik ott. A veszekedés odáig fajult, hogy a férfi megtépte a nő haját, majd mindketten hazamentek, írja a rendőrség.

Azt követően azonban a két házat összekötő lépcsőházban megjelentek a nő rokonai – egy 23, egy 24 és egy 26 éves férfi –, egyikük berúgta a 29 éves férfi lakásának ajtaját, majd dulakodtak és többször megrúgták a nő bántalmazóját. Az esettel összefüggésben négy férfit állítottak elő a rendőrök, közülük hármat gyanúsítottként hallgattak ki.”

Idáig a közlemény. Ezen felül a rendőrség arról tájékoztatta a Szabad Pécset, hogy “a rendőrség a szükséges és megfelelő létszámmal intézkedett a helyszínen”.

Mindeközben olvasói jelzés szerint késelés is történhetett (lehetséges, hogy valójában “csak” megrúgták a sértettet, és egyvalaki az olvasónk szerint biztosan a Sürgősségi Osztályra került.

Sőt, egy másik olvasói jelzés szerint Pécs-Vasason is lehetett csetepaté, vagy annál akér komolyabb nézeteltérés is, ami miatt több rendőrnek kellett kivonulnia.

Frissítés 14.35 – Pécs-Vasason szúrtak meg valakit

KategóriákPOP