Lekerült az Eladó-tábla a Dunántúli Napló egykori pécsi székházáról, ahol a volt Szikra Nyomda is működött. A több országban is jelen lévő, bólyi székhelyű tetőcserépgyártó  vállalkozás, a Terrán vette meg a házat.

A cikk a hirdetés után folytatódikVégleg lezárult egy fejezet a pécsi sajtó- és nyomdatörténetben azzal, hogy a közelmúltban elkelt a Dunántúli Napló egykori, Engel János utcai pécsi székháza. A hírről a  Szabad Pécs értesült. Mint azt lapunk megtudta, az új tulajdonos a bólyi székhelyű, de több országban is jelen lévő Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., amely már akár az idén ősszel beköltözne az épületbe.

Gódi Attila, a Terrán ügyvezetője a Szabad Pécsnek megerősítette a hírt. Azt mondta, kinőtték jelenlegi, bólyi telephelyeiket, így mindenképpen bővíteniük kellett volna. Ugyanakkor, egyéb más megfontolásokból is jó választásnak tűnt Pécsett terjeszkedni, s különösen azért, mivel az adminisztrációs munkakörökben dolgozó munkavállalóik egy meghatározó része pécsi, és a megyeszékhelyről jár Bólyba dolgozni minden nap.

Kisebb felújítás is lesz

Miután a megvásárolt ingatlan viszonylagosan jó állapotban van, egy kisebb homlokzati, és egy annál valamivel komolyabbb belső átalakítást, felújítást terveznek, amit még az idén ősszel, legkésőbb jövő tavaszra végeznének el, de már az idén megkezdenék Pécsett is a munkát, hangsúlyozta Gódi Attila. Elmondta azt is, hogy a vállalatirányítás mellett az adminisztrációs munkakörökben dolgozók, a marketing-pr, illetve részben a logisztika kerülne Pécsre, aminek köszönhetően Bólyban is több munkatársuk dolgozhat még  a jelenleginél is jobb, tágasabb, korszerűbb környezetben majd.

1993-tól indult az ipari termelés 

A Terrán termékeit hazánk mellett hét másik országban is forgalmazzák. Bólyban 1993-ban indult az ipari termelés, 2008-ban pedig Kunszentmiklóson nyitottak üzemet. A cégnek Magyarország mellett négy országban van kirendeltsége: Horvátországban, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában is. Utóbbi országban, a felvidéki Farkasdon 2004-ben építettek gyárat. A terjeszkedés azonban nem áll meg, a három jelenlegi modern tetőcserépgyár után hamarosan, még ez év őszén új gyárat nyitnak Romániában, Erdélyben, közölte Gódi Attila. A cég jelenleg éves szinten 50 millió tetőcserepet ad el, amelyekre 50 éves, avagy akár életre szóló garanciát biztosít.

Ide márt nem tette be a lábát Mészáros

Az ingatlanból tavaly ősszel költözött ki a lapkiadó, amelyet azt követően nem sokkal megvásárolt Mészáros Lőrinc, mint az ismert is. Az Engel János utcai ingatlanegyüttesben működött korábban a Pécsi Szikra Nyomda is (később Déli Nyomda néven működött), amelyet azonban néhány éve felszámolt a baranyai napilapot is kiadó korábbi tulajdonos Axel-Springer Magyarország Kft. A céghez akkor tartozó nyolc megyei lapot, időszakos kiadványaikat és magazinjaikat a Springer kecskeméti nyomdjájában gyártották.

KategóriákMETÁL