A HVG számolt be róla, hogy a magyar megyei lappiacot (köztük a Dunántúli Naplót is) Mészáros Lőrincnek átjátszó Heinrich Pecinát bűnösnek mondta ki az osztrák bíróság múlt héten.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Hűtlen kezelés és csalás miatt 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a vállalkozót, aki ezen felül 288 ezer eurós büntetést is fizethet. Pecina – aki elfogadta az ítéletet – azért úszta meg felfüggesztett börtönbüntetéssel, mert bűnsegédnek minősítette őt a bíróság, és figyelembe vette, hogy bevallotta tettét.

A HVG szerin az elítélt osztrák stróman egyébként csak rövid időre távozott a magyar sajtópiacról. Múlt októberben eladta minden médiaérdekeltségét Mészárosnak, idén nyáron azonban újabb vidéki lapokat vásárolt. A Media Development Management Kft. (MDM) milliárdokat fizethetett a Russmedia-lapokért, és újabb vásárlásokra is készülhet a Pecinához kötődő cég – erre utal, hogy a közelmúltban dőlt a pénz a nyár elején alapított kft.-hez.

Az északkelet-magyarországi megyei lapok felvásárlása után – amelyhez a Mészáros Lőrinc-féle MKB és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank nyújtott hitelt – információink szerint az internet világában nyomulhat Pecina. A kormánypárti médiagépezet ugyanis ott – bár az Origo híroldal és a Ripost bulvárhonlap a hatókörében van – nem ért el olyan területfoglalást, mint az írott sajtóban – írja a HVG.

A Pecina által továbbadott lapok egyébként mára mind beálltak a sorba, és lelkesen továbbítják a központi pártiroda híreit. Igazán megnyugtató látni, hogy a Fideszhez köthető üzletemberek akárkivel hajlandóak üzletelni a propaganda terjesztésének érdekében – akár bűncselekmények elkövetőivel is. 

KategóriákMETÁL