Kárászi olvasónk jelezte, hogy ismerősei egy lótetemet találtak a Völgység-patakban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kirándulók a közeli Csöpögő-forráshoz vezető turistautat keresték Vékény Szászvár felé eső határában múlt héten, amikor felfigyeltek a vízben a felpüffedt állati maradványokra. 

 

Forrás: turistautak.openstreetmap.hu

 

Egyelőre nem tudni, hogyan került a lótetem a vízbe: baleset történt, vagy valaki szándékosan hozta ide. Vékényben, a turistaút mentén működik ugyan egy vágóhíd, de nem túlságosan életszerű, hogy innen származna a ló. Megkerestük az ügyben Vékény és Szászvár önkormányzatát, tudnak-e az esetről, esetleg intézkedtek-e az ügyben. Amint választ kapunk tőlük, vagy máshonnan pontosabb információkhoz jutunk, frissítjük cikkünket.

Az állati maradványok szakszerű elszállítását komoly rendeletek szabályozzák. Erről a tulajdonosnak kell rendszerint gondoskodnia. A gyakorlat egyébként az, hogy az önkormányzatok szerződésben állnak egy állati hulladék begyűjtő állomással (ilyen például a Kővágószőlősön működő Álhubál Kft.), akik a bejelentést követően rövid időn belül gondoskodnak a tetem elszállításáról.

KategóriákPOP