“A média ismét csámcsoghat. A Jobbik elnöke beszélt a nyugdíjasokról. Van egy-két kiragadott mondat az elhangzottakból – hasonlóan az őszödi beszédhez. Az érintett kb. hárommillió ember, pöszén nézhet egymásra. Ki az, aki az egyik oldalon áll és ki az, aki a másikon.

A cikk a hirdetés után folytatódikEzt a kabátot vajon ki húzza magára, ki akar jelképesen is csatlakozni ahhoz a csoporthoz, aki ma mindennel meg van elégedve. A nyugdíja elég, élheti a jól megérdemelt öreg, békés, kiegyensúlyozott életét. Nincs egészségi problémája, nem kell idegeskedni a várótermekben, nem veszi észre az orvos, nővér, ellátási hiányt. De sajnos van egy másik oldal is, akik naponta küszködnek a filléres gondokkal, és szembesülnek a megaláztatással, ellátási nehézségekkel. Ők nem lelkesednek annyira.

A pártelnök nyilván azokat a nyugdíjasokat érintette meg, akik dicsőítik a mai kormányzást, azokat, akik nem látják, vagy nem akarják elhinni, hogy mit lopnak el tőlük. Nem kell politikusnak lenni, hogy az apró morzsákat összesöpörje, s abból már egy olyan képet kaphat, amely éppen elég egy gyomorrontáshoz.

A kormányunk állandóan harcban áll, mindig van egy céltábla. A sokat emlegetett – nyócév? alatt kaptunk 13. havi nyugdíjat, amit a gazdasági válság miatt elvettek. A mai kormány – ellenzékben – ígért még 14. havi nyugdíjat is. Amikor megtehette volna, nem adta vissza a plusz havit sem. Mindent lehet ígérni, szembekötősdit játszani, a tömeget megtéveszteni, s élni azzal a lehetőséggel, hogy lesznek, akik elhiszik a szövegkörnyezetből kiragadott egy-két mondatot.

Leszögezem: én nem vagyok a Jobbik szekértolója, nem vagyok szimpatizánsa sem. Csupán elolvastam az egész szöveget, s azt bizony sok részében elfogadom. Sajnos ott tartunk, hogy vakon hiszünk a nyomtatott, sugárzott és vetített híreknek, mert gondoljuk, ami megjelent a médiában, az minden hiteles és igaz. Csak egyet felejtünk el: a mai médiát szőröstől és bőröstől felvásárolták a kormány strómanjai. Élnek a lehetőséggel, minden formában lehet etetni az olvasót, a hír hallgatóját, vagy a TV nézőjét. Kevés lehetőség maradt arra, hogy kiválogassuk a valóságot.

Ezen észrevétellel lehet vitatkozni, az íróját szidni, hisz ez a cél: összeugratni a magyart.”

KategóriákPOP