A nap számait ma nagy valószínűséggel a MÁV szolgáltatta, amely igen szemléletesen számolt be arról, mennyi szemetet vittek el egy területről.

A cikk a hirdetés után folytatódikA társaság elmondása szerint:

37 napra volt szükségük ahhoz, hogy

– elszállítsák azt a 222 teherautónyi illegális hulladékot, amit Zuglóban, a MÁV vagyonkezelésében lévő ingatlanon hagyott hátra a korábbi bérlő.

– Az évek alatt engedély nélkül összehordott szeméthalmok elszállítását követően, a mai napon kiürítve vette vissza a munkaterületet a MÁV. Az összegyűlt hulladék tömege 1555 elefánt

– vagy 13 Boeing 747-es utasszállító repülőgép súlyával vetekszik,

– és 4 ötvenméteres úszómedencét töltene meg.

– A szeméthalom összesen 4700 tonnát nyomott.

– A 10 ezer köbméternyi lom, kommunális hulladék és építési törmelék szabályos elszállíttatása

– a vasúttársaságnak mintegy 100 millió forintjába került.

 

Előzmények:

A Budapest XIV. kerület, Rákospatak u. 123. szám alatti ingatlan a MÁV Zrt. vagyonkezelésében áll, azt azonban a vasúttársaságtól – 2009 júliusa óta – egy másik gazdasági társaság bérelte. Az ingatlant a vasúttársaság nem hulladékkezelésre adta bérbe, azonban a bérlő – engedélyek nélkül – nagy mennyiségű hulladékot helyezett el, amely veszélyt jelentett a környezetre; 2014-ben és 2015-ben is meggyulladt a szemét, amelyet a tűzoltóság csak nagy erőfeszítéssel tudott eloltani. 2015-től a további hulladékbehordás és lerakás megakadályozása érdekében a terület bejáratához a MÁV sorompót állíttatott és 24 órás őrszolgálatot vezetett be.

KategóriákPOP