Furcsa választ kaptunk a PVSK-tól, amikor rákérdeztünk, a városi pénzek olyan ütemben érkeznek-e az első osztályú kosárcsapatukhoz, ahogy kellene.

A cikk a hirdetés után folytatódik?A Pécsi Vasutas Sportkör stratégiai partnerének tekinti Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát, ezt a hatályos támogatási szerződés pénzügyi teljesítésének ütemezése sem befolyásolja. A PVSK-Veolia élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat működése zavartalan?

– ezt a választ kaptuk a hét elején a PVSK-tól.

 

Kérdéseink a következők voltak:

 

Megkapott-e minden olyan pénzügyi támogatást az önkormányzattól a klub és a kosárlabda szakosztály, ami a támogatási szerződésben szerepel? Ha nem, mekkora az az összeg, amire 2017-ben számítottak, és ami a várostól érkezett volna? Mekkora az elmaradás eddig?

 

Hány játékosnak tartoznak?

 

Pontosan mekkora a tartozás összege?

 

Igaz-e, hogy hitelt vesz fel a klub, hogy ki tudja fizetni a játékosokat?

 

Az utolsó kérdést később újra feltettük a klubnak, de azt válaszolták, hogy a teljes választ elküldték.

 

Érdekes a válaszuknak az a része, hogy ?a hatályos támogatási szerződés pénzügyi teljesítésének ütemezése sem befolyásolja? a stratégiai partnerséget részükről. Tényleg ott tartunk, mint a Kádár-korszakban, hogy meg kell tanulni a sorok között olvasni? Ennek a mondatnak a világon semmi értelme nem lenne, ha az ütemezéssel amúgy minden rendben volna, tehát úgy érkeztek volna eddig a pénzek, ahogy a PVSK-nál számítottak rá.

De van egyértelműbb bizonyíték is rá, hogy a pénzek nem úgy jöttek eddig, ahogy kellett volna. Mégpedig az, hogy nem érkezett egyenes válasz a kérdésekre. Az első kérdésre válaszolhatták volna azt, hogy ?Igen, megkapott. Nincs elmaradás.? A másodikra: “Egy játékosnak sem tartozunk”. A harmadikra: “0 forint”. A negyedikre: “Nem tervezünk hitelt felvenni annak érdekében, hogy ki tudjuk fizetni a játékosokat”.

 

A pécsi önkormányzattól a következőket kérdeztük az állítólagos elmaradással kapcsolatban:

 

Mekkora összegről van szó?

 

Miért nem utalták át?

 

Köze van-e az utalás elmaradásának a város pénzügyi gondjaihoz?

 

Ahogy már hónapok óta, úgy most sem kaptunk tőlük választ kérdéseinkre.

 

Fontos tudni: a PVSK önálló sportkklub, nem tartozik az önkormányzathoz, de az első osztályú kosárlabda csapatot kiemelten támogatja a város. Ráadásul ebben az évben 100 milliót szavazott meg a pécsi közgyűlés a PVSK kosárlabda munkacsarnokára. Érthető tehát (leglábbis a speciális magyar viszonyok között), hogy a klubvezetés nem akar politikusokkal konfrontálódni akkor sem, ha esetleg nem jön a pénz a sokmilliárdos hiánnyal küszködő pécsi önkormányzattól. Megírtuk, a Támasz Alapítvány is hasonló cipőben jár. Valószínűleg sokan reménykednek abban, hogy a szeptemberi helyi adó befizetések után újra elkezdenek csordogálni az elmúlt hónapokban el-elmaradozó városi támogatások.

KategóriákMETÁL