?Ameddig van fény, addig van remény!? – ezzel a címmel posztolta ki (szerintünk zseniális húzással) a pécsi Emberség Erejével Alapítvány a Facebook-oldalára azt, a néhánysoros(!!!) közleményt, amelyben tudatják, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság elkaszálta a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) NKft.-t. Az Emberség Erejével Alapítvány jogi képviseletét a TASZ, azaz a Társaság a Szabadságjogokért nevű emberi jogi jogvédő civil szervezet látta el – ingyenes jogsegély szolgálata keretében.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mondjuk, ehhez az is kellett, hogy ezek szerint az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amúgy szinte biztosan tudtán kívül, kiválóan/baromi rosszul (mindenki választhat) időzítette a határozata kihirdetését, hiszen éppen ma, csütörtökön kezdődik a sorrendben harmadik, 2018-as pécsi Zsolnay Fényfesztivál. Amely amúgy idén már nem is három-, hanem négynapos lesz, de erről majd még beszámolunk hosszabban úgyis.

Szóval az Alföldi Róbert főszereplésével készült darabot is Pécsett letiltó Vincze Balázs balettművész és nyugotszenterzsébeti polgármester által vezetett ZSÖK-nek a közlemény értelmében 200 ezer forint büntetést kell fizetnie, mert nem adott ki rendezvényhelyszínt az Emberség Erejével Alapítványnak. Erről egyébként ITT írtunk, de volt neki ELŐZMÉNYE is. Tudják, az Emberség Erejével az a hosszú évek óta Pécsett, a mgyében és a régióban is tevékenykedő karitatív pécsi civil alapítvány, amely ellen Páva Zsolték tavaly (nem kis helyi és országos társadalmi felháborodást kiváltva ezzel) kiáltványt fogadtak el, és Soros-irodaként, és bevándorlást támogató, sőt menekültek magyarországi elhelyezését segítő irodaként bélyegeztek meg. Ehhez képest, amint azt nyilvánvalóan tudni is lehetett, nem éppen ez történt, hanem egészen más, de nem más, mint amit a civilek mondtak is, EZ. Az más kérdés, hogy azóta sem olvastunk olyan közleményt, amely bocsánatot kért volna tőlük.

Nyilvánvalóan azért, amiért Alföldit is letiltották: vagy megtiltották nekik, avagy ők maguk, maguktól gondolták úgy, hogy ez jó ötlet, és tényleg nem illik bele abba a világképbe NER-be, és hát, valljuk meg, ha úgy gondolták, akkor szerintünk joggal is gondolhatták azt, hogy minálunk ezért (értsd: a NER-ben) még dicséret is jár. Azt a 200 ezret meg, amit majd be kell fizetni (illetve plusz még azt a pár tízezret, amennyit nem vételeztek be a rendezvényhelyszín nem-kiadásával) majd csak kigazdálkodja valahogyan egy évi 2 milliárd forint feletti büdzsével rendelkező cég. (Vagy valaki beteszi a saját zsebéből, mint letiltó-felelős. Esetleg.)

 

A határozat ellen nem lehet fellebbezni.

 

Szóval jöjjön a közlemény, ami amúgy ITT olvasható

 

 

 

Mindeközben megkerestük az Emberség Erejével Alapítványt, hogy elkérjük a hatósági határozatot. Megkaptuk, az alábbi fotón látszik a többoldalas határozat és indoklás összefoglalása – kiemelés a hatóságtól

 

KategóriákMETÁL