OK, ez nem a Szita Károly (alias Krakus Péter) féle Megyei Jogú Városok Szövetsége, de annak eleve és régóta tagja Pécs, hiszen az ország egyik legnagyobb városa és megyeszékhelye. Ráadásul annak Péterffy Attila társelnöke. A pécsi polgármestert most a gödöllői polgármester, Gémesi György által majd harminc éve vezetett Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségi tagjává választották.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmi viszont még továbbra is az egyik legnagyobb önkormányzati érdekszövetség, és amely annak a nyolc hasonló szervezetnek az egyike, amelyet a kormány rendszeresen meghív az önkormányzatokat érintő kérdésekben történő egyeztetésekre. A szövetség célja, hogy képviselje és védje a magyar önkormányzatok érdekeit.

Péterffy Attilát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a hétfői tisztújító ülésén választota elnökségi tagjává, azt követően, hogy a legutóbbi, szeptember 22-i pécsi közgyűlési ülésen a képviselők megszavazták Pécs MJV csatlakozását a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez, írja a Pécsma.

A tisztújítás során a szövetség két társelnököt is választott, Eszes Bélát, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshida polgármesterét, valamint Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt.

Elnökségi tag lett még Hatvani Miklós, Isaszeg, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely, Nyirati Klára, Baja és Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, a polgármesteri tagozat vezetője Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere lett.

KategóriákMETÁL