Nemcsak irtózatos meleg lesz, de jó programok is azért. Ezekből válogattunk!

A cikk a hirdetés után folytatódikVasárnap indul Pécsvárdon a MOSZT, igen, ez a magánszínházak fesztiválja. A versenyprogram a Koltai Róbert főszereplésével készült Jelenetek két házasságból című darabbal indul, helyszín a vár. Azért ez minden évben elég jól néz ki, ilyen jó időben meg különösen ajándék.

Szintén vasárnap a Zsolnay Kult Negyed Bóbita Bábszínházának szabadtéri színpadán nyáresti térzenékre lehet andalogni, most a Fekete Gyémánt Fesztivál Fúvószenekar koncertje lesz halható Gyurkó István vezényletével. Ingyenesen.

Nem osztogatják viszont ingyen a firenzei álmot. Ma este a Pirogránit udvaron a Preludio trio ad koncertet, nagy levegő: ?az olasz zeneirodalom remekeiből művészi igényességgel összeállított crossover-mozaik népszerű belcanto áriákat, varázslatos dél-olasz hangulatot árasztó autentikus nápolyi- és más, ikonikus olasz dalkülönlegességeket kínál a közönségnek?. A koncert izgalmasnak ígérkezik, számos legendás olasz filmzene felcsendül. Giorgio Casciarri tenor énekel, Denis Biancucci zongorál, Gentjan hegedül.

Ja persze, és szombat-vasárnap lesz a II. Szigetvári Ostromnapok. Délelőtt városi hírveréssel indul a feszt, szigetvári vitézek vívnak meg a várfalon. Meg a város különböző pontjain. Lesz madaras és lovas és fegyveres bemutató, Vermes Tímea majd New Level Empire koncert. Gyerekműsor, vásári forgatag, színház és történelmi játékok, felsorolni is nehéz. És persze böllerschützen bemutató! Nem tudják mi az? Tessék megnézni a videót.


De azért a hétvégén a lényeg az Ördögkatlan persze. Program visszaszámlálójuk szerint még a java, 300 esemény hátravan. Csak néhány nevet írunk időrendben: Háy János, Barabás Lőrinc, Wombo, Lajkó & Balanescu, Verdi, 30Y, Kubalibre, Quimby, Cseh Tamás – Leonardo Cohen emlékkoncert, Budapest Bár, Szabó Benedek és a Galaxisok, Kiscsillag. Többi itt.

.

KategóriákMETÁL