Felveteti Páva Zsolt a tárgyalandó előterjesztések közé szeptember 7-ére azt a két napirendi pontot, amelyeket az ÖPE javasolt a város csődközeli helyzete miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ezt jelentette be Kővári János a három nap alatt tartott két sajtótájékoztatója közül a másodikon, a csütörtökin. A kedden és szerdán elhangzott ellenzéki kritikákra nem nagyon kívánt reagálni, továbbra is azt mondta, hogy szerinte ez közös pécsi ügy, amiben a fideszeseknek is részt kell venniük. Az ellenzéki pártok amúgy nem kímélték, olyanokat mondtak, hogy igazából Kővári továbbra is a Fidesz szekerét tolja, vagy hogy kihátrált egy ellenzéki egyezségből, amire előtte ő is rábólintott.

Kővári viszont azt mondta ismét, hogy pártpolitikai vita lett volna, ha a parlamenti ellenzék hívja össze a rendkívüli ülést. Illetve, hogy nem szerettek volna ?ellenzéki purparlét?.

Végül egyébként tényleg rendkívüli közgyűlés lesz, de nem hagyományos, hanem olyan, amelyet egyesítenek az eleve tervezett rendes közgyűléssel. Pécsett az őszi első rendes közgyűlési ülés szeptember 14-én lett volna, az Páva Zsolt polgármester Kővárinak írt levele szerint elmarad, azt új időpontban, korábban, szeptember 7-re hívja össze. Az tehát már emiatt rendkívüli ülés, amelynek a rendestől eltérő szabálya az, hogy kizárólag a kiküldött napirendeket lehet tárgyalni, de azokat meg kell tárgyalni – azaz nem lehet napirendeket levetetni, és újakat sem lehet azt követően már felvenni. Páva Zsolt azt írta, hogy a szeptember 14-ére tervezett napirendeket megtartják, s azzal a kettővel egészítik ki, amelyeket Kővári János javasolt kedden.

1. Tételes beszámoló arról, hogy kiknek, mennyivel tartozik az önkormányzat, miért nem került kifizetésre, hogyan keletkezett a hiány.

2. Válságkezelő intézkedések megtárgyalása és elfogadása az éven át húzódó kifizetetlen kötelezettségek, és a 2017. évi kiadások fedezésére.

KategóriákPOP