Jövő hétfőn közös kiállításon mutatják be a PTE Műszaki és Informatikai Karának aulájában a magyar-kínai építész workshop eredményeit, s még egy emléktáblát is felavatnak. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA PTE 650 Ünnepi Év keretében a PTE Műszaki és Informatikai Karának Építészeti Intézete és a kínai 4×4 Workshop Group több évre visszatekintő építész- belsőépítész projektje kapcsán negyven fős kínai delegáció utazott a városba. A küldöttségben kínai építész oktatási intézmények, szakmai szervezetek és hallgatók képviselték országukat. 

A hagyományosan Kínában szervezett építész-fórumra a PTE MIK is rendszeresen delegál oktatókat és hallgatókat. Idén a program vezetője, a PTE díszdoktora, Wang Tie kezdeményezte a 650-es jubileum alkalmából, hogy a városban záródjon le a szakmai rendezvény. A főként építészeti tervezéssel, tájépítészettel és környezettervezéssel foglalkozó Wang Tie-t 2015-ben avatták fel a PTE díszdoktorának.

A PTE MIK Építész Intézete a kiállítás keretében saját oktatói, hallgatói projektjeit is bemutatja, emellett a kínai felsőoktatási partnerekkel közös hallgatói szakmai program résztvevőinek építészeti projektjeit is kiállítják augusztus 28-án 16 órától. 

KategóriákPOP