Egyre több jel utal arra, hogy Mészáros Lőrincnél landolhat a Class FM elnémítása óta kihasználatlanul álló, egyetlen hazai országos kereskedelmi rádiós frekvencia – írta meg a Magyar Nemzet. Reméljük, már neki is szóltak róla.

A cikk a hirdetés után folytatódikJelek alatt ezúttal nem fényes hullócsillagot vagy elsötétülő jósgömböt értünk, ennél sokkal prózaibb magyarázattal szolgál a lap.

1. Bár a leginkább magától értetődő jelölt a TV2-t is kézben tartó Andy Vajna lett volna – aki a Rádió 1 révén immár több mint egy éve a rádiós piacon is aktív – a Fidesz vezérkara nem akarta még egyszer elkövetni azt a hibát, amit Simicskával. Vagyis, hogy egyetlen személyre bízza a jobboldali média fenntartását. Vajna így kiesett.

2. Vajnán kívül azonban egészen júliusig nem akadt olyan ?megbízható? szereplő, aki rendelkezne rádiós tapasztalatokkal. Június 30-án viszont feltűnt a színen Mészáros Lőrinc, aki családi cégén, a Talentis Groupon keresztül felvásárolta a Balatont lefedő Part FM nevű rádiót. Ráadásul a közeljövőben terjeszkedni fog: rövidesen övé lesz a Magyar Idők és így a kiadó által működtetett fővárosi körzeti közösségi adó, a Karc FM is.

3. Hat nappal Mészárosék tulajdonszerzését követően a médiatanács ismét közzétette az országos kereskedelmi frekvenciára vonatkozó pályázati felhívás tervezetét. Ebben pedig – a tapasztalatra vonatkozó résznél – az szerepel, hogy 7 pont jár annak a jelentkezőnek, aki 2010 után legalább két évig működtetett egy körzeti kereskedelmi adót. A Part FM pedig részben megfelel ennek a kritériumnak: 2012 óta sugároz

4. A július 6-i felhívásnak van egy másik, érdekes eleme is. Mégpedig az, hogy jóval kevesebb pontot kaphat az a pályázó, amelyik öt esetben követett el jogsértést korábbi működése alatt. Márpedig a Class FM-re – amelynek amerikai tulajdonosa többször leszögezte, mindenképpen pályázni fog – frekvenciaengedélyének lejárta előtt valósággal rászállt a hatóság. A médiatanács 2016 első hét hónapjában ugyanannyi elmarasztaló ? öt – határozatot hozott a rádió ellen, mint az előző hat évben összesen.

A kiírás furcsaságainak is köszönhető, hogy a piacon már elkönyvelték: Mészáros lesz a befutó a pályázaton – összegzi a Magyar Nemzet. 

KategóriákPOP