Nincs mit tenni, sokaknak nem a főtéri dzsámi, a 2010-es EKF, a világörökségi zóna vagy Vasarely, Csontváry, a Zsolnay-gyár, a székesegyház, az Angster-orgonák vagy éppen a pezsgő, de még csak nem is a Tv-torony jut eszébe elsőként Pécsről, hanem a lakatok. Erre azonban alapozni is lehet, és alapoztak is a #Pécs NYITVA-kampány elindítói. A jelképe vagy logoja ugyanis a ma indult hathetes turisztikai kampánynak az előbbiekben is felsoroltak némelyike mellett a lakat lett. Igaz, egy nyitott lakat, amely jelzi, hogy a COVID-járvány után Pécs várja a hazai turistákat. A programról és kampányról ma sajtótájékoztatót tartottak, amely után a Szabad Pécs az egyik ötletgazdával és a kampány felelősével, Kincses Márkkal ült le beszélgetni. Még kedden pedig pécsi idegenvezetők tartottak villámcsődületet, amely után az egyik résztvevővel, Kövér Andrással beszéltünk.

A cikk a hirdetés után folytatódik2020. július elsejével elstartolt a pécsi önkormányzat és partnerei  #Pécs NYITVA elnevezésű turisztikai kampánya, amelynek részleteiről a város kultúráért felelős alpolgármestere, Bognár Szilvia, a program szakmai vezetője, Kincses Márk, és a turizmusban érintett partnerek számoltak be a Palatinus Grand Hotel tetőteraszán tartott sajtótájékoztatón. 

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője azt mondta, hogy a kampány egy széleskörű összefogás és közös gondolkodás eredménye, amelyhez már most ötvennél több partner csatlakozott. Mivel folyamatos az érdeklődés, garantáltan változatos szállás- és gasztronómiai ajánlatok egészítik ki a nyár pécsi programjait. 

A kampány központi üzenete, a #Pécs NYITVA arra utal, hogy most érdemes az ország talán legmediterránabb hangulatú városába látogatni, ami biztonságos úticél és színes programokat kínál.

Kincses Márk beszélt arról is, hogy nyereményjátékon is részt vehetnek a nyáron Pécsre látogatók, amelynek szerencsés nyertese a jövő évi Zsolnay Fényfesztivál idején már a város és partnerei vendégeként térhet vissza Pécsre.

A kampány keretében egy kis játékra is invitálják a Pécsre látogatókat, amelynek résztvevői a Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ készítette lakatokkal térhetnek haza, így érdemes lesz ezért is követni a kampány Facebook-oldalát.

A nyár pécsi programjairól Bognár Szilvia alpolgármester azt mondta, hogy június utolsó hétvégéjén már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, de a negyedben vezetett élménytúrák is lesznek az állandó és időszakois tárlatok mellett.

A Múzeum utcában újra látogathatók többek között a Vasarely és a Zsolnay múzeumok. Vadonatúj, izgalmas színfoltja lesz Pécsnek augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat, melynek köszönhetően bő egy héten át olyan pezsgés költözik a belváros szívébe, ami kihagyhatatlan eleme lesz a nyárnak valamennyi pécsi és idelátogató számára.

Gellai Gergő zenei szervező szintén a Múzeum utcában, de a Szabadtéri Színház területén kialakított új programhelyszínen, a Káptalan Kertben induló nyári koncertsorozatot harangozta be. Ott a programok a Bagossy Brothers duplakoncertjével indulnak a hétvégén, de a nyár folyamán még számos más koncertet is tartanak. A Király utcai Made in Pécs Café-ban pedig már el is indult a Pécs100x nevű programsorozat, amelyen esténként a város ismert előadói és más területekről jövő ismert emberei kedvenc zenéit lehet hallgatni.

Bojcsev Andás, a Palatinus Grand Hotel igazgatója hangsúlyozta, hogy az összefogásra idén minden eddiginél nagyobb szükség van, ezért a város szállásadói örömmel álltak a város kezdeményezése mellé.

Pécs Nyitvának van weboldala, Instagramja, Facebook-oldala is, amelyeken megtalálhatók a legfontosabb információk, és amelyeket folyamatosan frissíteni fognak.

Idegenvezetők tartottak villámcsődületet Pécs főterén

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

KategóriákJAZZ POP