VÉLEMÉNY Még pécsiként is szégyellem, ami történt. Valgyimir Vlagyimirovics in Da House.

A cikk a hirdetés után folytatódikNagyon szar lehet most debreceni aranygyűrűsnek lenni, ha ott is így hívják az egykori egyetemistákat. Pláne az lehet még mindig ott hallgató vagy tanító emberként. 90%! Ennyien mondtak igent Putyin (???????? ???????????? ?????) debreceni egyetemi díszpolgári címére az universitas szenátusában. Moszkvában is elégedettek lettek volna ezzel, de ez még mindig csak Moszkva szintje, nem Phenjané (Pjongjangé), ott lettek volna a 90%-nak következményei.

Egyetemi autonómia, mi?! Persze, annyira, mint az állam és az egyház szétválasztása. CIVIS HONORIS CAUSA! Vlagyimir Vlagyimirovicsnak. A magyarázat meg a legjobb! Persze, kellett találni valamit, hogy azért mégiscsak oda lehessen adni azt a nyomorult egyetemi díszpolgári címet. Mert a Civis Honoris Causa díjat amúgy – sajnálatosan – már korábban lefektetett, leírt néhány indok valamelyikével lehetett volna jogosan odaítélni. Ezekhez, a korábbiakhoz képest (ki)találtak egy újat. Avagy egy olyat, amivel azért csak ki lehetett állni végül a plénuim elé: Putyinnak hála, meg (a Nagy) Oroszországnak a Debreceni Egyetem odajuthat a Paks II. névre keresztelt fazékhoz. Ott a csont is jó falat, nem csak a hús. Ezek pedig még fontosabb alkotóelemekké válnak, ha az embernek már nem marad az arcán túl sok bőr.

90%. Hát, ha már az egyetemen is ilyen beszari és/vagy korrupt a bagázs nagy része, akkor?

Nem, nem írom, hogy minden veszve, sosincs minden veszve, éppen ez az, amivel sosem számolnak, akik éppen nyeregben vannak.

KategóriákMETÁL