Pénteken már három, jövő kedden újabb négy pécsi önkormányzati többségű gazdálkodó szervezetnél kezdődik meg az ellenőrzés.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Egy hét sem telt el az önkormányzati választás óta, és Pécs új, az ellenzéki szövetség által támogatott polgármestere, Péterffy Attila elindította három pécsi önkormányzati cég átvilágítását, értesült a Szabad Pécs.

Lapunk megkereste Bodnár Imrét, az átvilágítással megbízott, kizárólag pécsi ügyvédekből álló csoport vezetőjét.

Ő megerősítette azt a Szabad Pécsnek, hogy ma, azaz pénteken a Zsolnay Örökségkezelőnél, a Tettye Forrásháznál és a Pécsi Vagyonhasznosítónál is jártak Péterffy Attilával, és találkoztak a pécsi önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdálkodó szervezetek vezetőivel.

Az ügyvéd azt mondta, hogy az ellenőrzés elsősorban a vagyongazdálkodást célozza, hogy az felelősen és a szabályoknak megfelelően történt-e. Az ügyvédek tehát a jogi ellenőrzésen túl a szerződésekre, beszerzésekre, pályáztatási folyamatokra is kíváncsiak.

Arra a kérdésre, hogy mikorra lesz eredmény, dr. Bodnár csak annyit mondott, hogy nagy stábbal dolgoznak, tehát jó esély van arra, hogy viszonylag hamar. A jövő kedden egyébként újabb négy pécsi önkormányzati társasághoz mennek el, és indítják el az átvilágítást.

KategóriákMETÁL