A Momentum Mozgalom politikai beágyazódásáról, lehetséges szövetségeseiről és pénzügyi támogatóiról olvasható összeállítás a mai Heti Válaszban. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



Közben a mai napra újra matricázásra szólított fel a Momentum baranyai alapszervezete, hat órára, miután a múlt heti akciót követően villámgyorsan takarítottak el utánuk szorgos kezek. Akárki is kézimunkázott a Fidesznek akkor, most újra a kedvére tehet.

Közben a Heti Válasz cikkéből kiderült, a párt tagjai havonta 1000 forintos tagdíjat fizetnek be, ennek összegénél azonban jóval komolyabb részt képeznek az adományok. A Heti Válasz két nagyobb támogatót szólaltatott meg. Az egyik Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója, aki bevallása szerint kötelességének érezte, hogy támogassa a pártot.

A másikuk Raskó György agrárvállalkozó, az Antall-kormány földművelésügyi tárcájának egykori közigazgatási államtitkára. Őt anno a párt azért kereste meg, hogy segítsen nekik vidéki- és agrárpolitikai programjuk kialakításában. Raskó feltételekhez is kötötte támogatását: legyen a Momentum korunk kihívásaihoz igazodó, határozott nemzeti-patrióta karakterű, képviseljenek szabadelvű oktatási programot államilag finanszírozott oktatással, és ne szövetkezzenek az MSZP-vel vagy a DK-val. 

KategóriákPOP