Hoppál Péter, a Száguldó Karnagy, a Szabad Pécs Paris Hiltonja, a Fidesz pécsi elnöke (ki tudja, még meddig), országgyűlési képviselő, pedagógus, volt Fidesz szóvivő, exállamtitkár. És az egyik legnagyobb “jobbos” Facebook-bubus. Csak 2019 őszéről öt ilyen minőségű posztját ki lehetett szemezgetni.

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péter termékeny és eredményes szerző, az egyik legaktívabb országosan ismert fideszes politikus a Facebookon. Ráadásul sokoldalú: ha kell, kemény, odamondó, vitriolos, ha kell vicces, legalábbis humoros (vagy legalábbis van ilyen szándéka rendszeresen), ha kell kiáll valami mellett, ha kell, valami ellen, de ami biztos: szókimondó és lojális A Párthoz.

Aminek jelenleg pécsi elnöke IS, habár ez némileg kérdésesnek tűnik a jövőt illetően a választási kudarc miatt.

De addig is, amíg ez ki nem derül, Hoppál Péter a refklektorfényben van, és a messze földön híres Facebook-posztjai is érdekesebbek, mint a jó fej, de hiszékeny szomszéd Lajos megosztásai a világfigyelőről vagy a mit és hol vacsoráztam ma-összes az elmúlt hónapból.

Gyorsan össze is dobtunk egy szubjektív ötös listát a kedvenceinkből, és kizárólag a 2019. őszi termésből, hogy lássák, miről is beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy sokan ügyesek a “fészen”, de kevesen jutnak el ERRE a szintre.

Fotó forrása: Hoppál Péter politikusi Facebook-oldala


A legjobb posztért az ötös listán nagy csata volt, egyértelmű volt, hogy az első két hely, melyik posztok közül kerül ki, csak az erősorrend lehetett kérdés. De a prosztóságfaktor nálunk most ebbe az irányba billent ki.

  1. Greta Thunberg – Hoppál Péter simán betegnek nevezte az Asperger-szindrómával élő 16 éves svéd klímaaktivistát. A Fidesz pécsi elnöke még  ballibezett, sorosozott és klímaélősködőzött is, a klímahisztiről nem is beszélve. (szeptember 24.)
  2. Buda Fckn Pest – A Fidesz volt kulturális államtitkára megfejtette azt, hogy miért is kellett a szürke egyetlen árnyalatával szétpacsnizni a csodálatos töknarancssárga Mo.-térképet ott valahol középen. Aka. miért olyan kurva hülyék a pestiek. Meg hát nem csak ostobák, hanem irigyek is, ki is nyirták a kis kilencéves butapestecskét, aki még Szlovákiánál is fiatalabb, born in 2010. (október 15.)
  3. Karácsony gémóver: a választás előtti “zuglói elásásról” szóló hangfelvétel kiszivárgása után próbált jósolni a jövőről “Hoppál Doktor”, aki akkor úgy látta, hogy Karácsonynak nincs jövője: “K.G.! A játék… Önnek… most… … … véget ért!  Viszlát! GAME OVER! Tanulság: Gyurcsány mindenkit maga alá gyűr a ballib oldalon!” (szeptember 27.)
  4. A pécsi Gyurcsány-terv. Nincs is erről nagyon mit mondani mást, mint azt, hogy ez nem is csak egy sima poszt, hanem egy általa adott, a Fidesz-közeli KESMA baranyai kiadványában megjelent (a kormányügyileg megbízhatónak minősített Pécsi Újságtól átvett) “interjút” reklámozza a Fidesz pécsi elnöke, aki egyebek mellett azt mondta, hogy Gyurcsány, balliberális álcivilek, erdőégetés.  (szeptember 12.)
  5. Szabad Pécs. A Száguldó Karnagy Szabad Pécsről szóló legutóbbi posztját nyilvánvalóan csak az ötödik legjobb őszi Hoppál-beszólásként értékeljük az érintettség okán is. Megjegyzés: az korrekt, hogy a cikkünkre mutató linket nem hagyta le, így egyfajta Szabad Pécs-reklám is ott pihen a képviselő úr fiókjában. Idézet: “A szabadpecs.hu nevű “nagyon-nagyon, de tényleg független” blog jó iránytű! Komolyan!! Arra érdemes szavazni, akit ütnek, és attól kell óvakodni, akit védelmükbe vesznek: Vári-Péterffy, Polics-Ferenczy, Szolga-Biró! Vasárnapra jó iránymutatás ez! Köszi! ?” (október 9.)

Összefoglaltuk Hoppál eredménylistáját is már (link lent), persze a baranyai országgyűlési képviselő nem csak ősszel volt nagyszerű, ITT írtunk egy nyári érdekes posztjáról.

KategóriákPOP